Facebook vs. iWiW Ön mit használ?

Még évekkel ezelőtt bombaként robbant be a magyar internet felhasználók számítógépeire egy szintén magyar fejlesztésű közösségi oldal, az iWiW. Mindeközben szépen lassan, alattomosan az amerikai fejlesztésű Facebook is bekúszott kicsiny országunkba, mely mára teljesen átvette a hatalmat.

Úgy tartja a mondás; aki nincs rajta Facebook-on, az nem is létezik. És aki inkább iWiW-et választja? Emlékeim szerint még 2005-ben regisztrálhattam szerény személyemet iWiW-en, és ha mondhatom, abban az időben kezdett beindulni a közösségi portál is. Egyre több felhasználó csatlakozott, igaz, a regisztráció kizárólag meghívóval történhetett, ezért anno több olyan levelet is kaphattunk a postaládánkba, ami kérlelt minket, hogy bizonyos személyeknek juttassunk a jóból, ha éppen nekünk van. Sokak szerint pont ez a meghívásos rendszer okozta/okozhatja az iWiW halálát, de ennyire azért még ne szaladjunk előre.

A Facebook nem sokkal később jelent meg a hazai piacon, ám viszonylag hosszú ideig tartott, amíg az iWiW felhasználók átpártoltak Zuckerberg találmányához?, manapság azonban mégis azt beszélik, nincs tovább az iWiW-nek. Persze az évek alatt többféle közösségi portál is megpróbálta felvenni a versenyt a két legnagyobbal, de a tervek egymás után dőltek dugába. Aztán 2010 októberében elérkezett a pont, amikor az itthoni Facebook felhasználók száma elérte, sőt, egyből le is körözte az iWiW-et, innen pedig már nem volt megállj.

Folytatás:

http://www.napiaszonline.hu/aktualis/facebook_vs_iwiw_on_mit_hasznal__vi...