Mi az a DCC, és miben segíthet a nyaralás során?

Az elektronikus fizetés megjelenésével és elterjedésével a határok még jobban eltűntek az egyes országok között. A bankkártyánkkal gyakorlatilag bárhol, bármikor tudunk fizetni, függetlenül attól, hogy alapból milyen devizában tároljuk a számlán az összeget. A DCC fogalma már nem egy ismeretlen dolog, de még mindig sokan nincsenek tisztában az előnyeivel.

 

 

 

Miért jó a DCC-t választani?
 

A BizPay által nyújtott Worldline szolgáltatások segítségével szintén elérhető a dinamikus devizaváltás, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfelek a saját devizanemükben fizethetnek a terminálon. Ez úgy történik, hogy a terminál automatikusan felismeri a külföldi kártyát, majd feldobja a lehetőséget, hogy a vásárló a saját devizanemében fizethessen. Ez előnyös az ügyfél és a kereskedő szempontjából is, mivel azonnal látható, hogy pontosan mennyit kell fizetni, nem kell többet fejben számolni, átváltani, hogy az mégis mekkora költséget jelent, a kereskedő pedig visszatérítést kap minden egyes DCC-s bankkártya-elfogadás után.

Ez gyakorlatilag win-win helyzetet teremt, sőt, ha még ehhez hozzávesszük azt is, hogy a Worldline a vásárlás napján a legjobb átváltási árfolyamot garantálja, akkor egyszerűen egy kihagyhatatlan lehetőségről beszélünk. Nincsenek rejtett költségek vagy váltási díjak. Pontosan annyit fog a vásárló fizetni, amennyi a terminálon is megjelenik. A szolgáltatás már 50 különböző pénznemben érhető el. Visa, V Pay, Mastercard és Maestro kártyákon is lehet használni.

Az elektronikus fizetés iránt egyre nagyobb az igény, és már az is látszik, hogy egyre több szolgáltatás közül lehet választani napjainkban a piacon. Mindig azt érdemes ezek közül használni, ami a legjobban megéri az ügyfél és a kereskedő számára is.
 

Miért előnyös a vásárló számára a DCC?

Ahogy azt már említettük, ha valaki a DCC-s fizetést választja, azonnal látni fog a képernyőn minden fontos információt. Ez azt jelenti, hogy nem kell megvárni a hónap végét, hogy a banki kivonaton visszakeressük, pontosan mennyibe is került a váltás, milyen egyéb költségek merültek még fel a tranzakció során. A Worldline ráadásul garantálja a legjobb váltási árfolyamot. Ha ugyanazon a napon jobb árfolyamon fizetünk, mint amit a DCC ajánl, akkor a szolgáltató kifizeti a két árfolyam közti különbséget.

 

 

A kereskedői előnyökről

Egyértelműen az ügyfél-elégedettség az elsődleges indok, amiért a kereskedőknek a DCC technológiát érdemes használni a mindennapokban. A vásárló pontosan tudni fogja, hogy mennyit kell fizetni. Naponta frissül az árfolyam, ezt pedig a terminál is automatikusan frissíti, hogy a lehető legjobb legyen. Minden alkalommal, amikor az ügyfél DCC-t használ, a kereskedő jutalékot kap, ami az összköltségeket is csökkenteni fogja.

Érdemes minden alkalommal tájékoztatni a vásárlókat, hogy elérhető a DCC fizetési mód is. Nincs további költség, mindent tartalmaz!