Tiltott szerek a határon

Tömegnövelőket és szépészeti beavatkozáshoz használt, engedély nélküli orvostechnikai eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a beregsurányi határátkelőnél.

 

 

Egyre gyakrabban találnak a pénzügyőrök be nem jelentett vámköteles árukat a határátlépőknél. A napokban Beregsurányban, egy ukrán állampolgár csomagjai közül kerültek elő különböző anabolikus szteroidok. Az utas elmondása szerint a teljesítményfokozókat egy ismerőse rendelte interneten, és az ő kérésére szállítja Budapestre. Néhány nappal később szintén Beregsuránynál bukott le egy ukrán férfi, akinek az úti poggyászából a kozmetikai iparban használatos gyógyszerek és orvostechnikai eszközök kerültek elő. A férfi az illegális szereket magáénak vallotta.

Mivel a kétes eredetű termékek és orvostechnikai eszközök behozatalára egyikük sem rendelkezett szakhatósági engedéllyel, ezért azokat a pénzügyőrök átadták az illetékes rendőrkapitányságnak, továbbá gyógyszerhamisítás alapos gyanúja miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

NAV