Küldöttgyűlés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2014. május 23-án tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László, a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2013-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

A kamara önkéntes taglétszáma stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre pedig egyre szélesebb, igazodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez. A kamara a vállalkozók támogatására egyre több hazai és nemzetközi projektet valósít meg, 2013-ban több alkalommal került sor szakmai tanulmányutakra, melyek kiváló lehetőséget teremtettek a résztvevőknek meglevő üzleti kapcsolataik bővítésére. Egyre többen veszik igénybe a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatást, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is. Komoly a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi jogi tanácsadásra, de egye több vállalkozó vesz részt a szakmai előadásokon, továbbképzéseken és konferenciákon is. A szakképzési feladatokról szólva Pekó László elmondta, hogy idén háromezernél is több diák vett részt szakmai szintvizsgákon, többszáz általános iskolás diák tekintette meg az országos szakmai tanulmányi verseny döntőjét, melynek a pályaválasztás előtt álló diákok számára rendkívüli jelentősége van. 
 
A kamarai regisztrációról szólva az elnök elmondta, hogy a megye vállalkozások jelentős része tett eleget teljeskörűen törvényi kötelezettségének megfizetve a kamarai hozzájárulást. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közelgő küldöttgyűléséről szólva elmondta, hogy a kamarai feladatok folyamatos bővülése várható, folyamatosan növelve a szervezet gazdasági életben való szerepét. Pekó László hangsúlyozta, hogy a kamarának még tovább szükséges erősíteni érdekérvényesítő szerepét a hazai gazdálkodó szervezetek fejlődésének támogatása érdekében.
 
A küldöttek a 2013. évi beszámolót, valamint a 2014. tervet elfogadták. A küldöttgyűlés zárásaként kamarai kitüntetéseket adott át az elnök a megyei gazdaság meghatározó szereplőinek.