Kültéri fali lámpa - a legelterjedtebb épületmegvilágítás

Gondolt már arra, milyen szép lehetne egy-egy középület este kivilágítva? Eszébe jutott már, hogy háza mennyivel biztonságosabb lehetne egy kültéri fali lámpa világításával? Érdemes akkor a megvalósításon is elgondolkodni!

 

 

Épületek kültéri megvilágítása

Az ideális megvilágítás nem csak parkok, utak vagy magánházak teraszára, udvarára korlátozódik, hanem az épületek kültéri megvilágítása is szükségszerű, biztonságérzetet ad, és nem utolsósorban ízléses megjelenést kölcsönöz.

A homlokzati megvilágításra több megoldás létezik. Nagyobb és magasabb épületeknél a talajba süllyesztett, alulról történő megvilágítást használják. Léteznek talajra szerelt reflektorok ilyen épületek megvilágítása kapcsán, amik messzebb elhelyezhetőek sokkal erősebb fénnyel. Legszélesebb körben azonban a homlokzati lámpa alkalmazható.

Homlokzati, kültéri fali lámpa – a legelterjedtebb világítási megoldás

A homlokzati világítás megvalósításakor a legelterjedtebbek a kültéri fali lámpák. Egyaránt használhatók köztereken és magánházak falainak megvilágítására, és rendkívül különböző fajtájú, stílusú darabok találhatók manapság a piacon.

Kitűnő választás a fali lámpa, ha általánosan szeretnénk megvilágítani a falfelületet, de akkor is, ha célzottan egy-egy részének a kiemelésére törekszünk. Általában állíthatóak, azonban érdemes előre tervezni, felfele vagy lefele irányuljon a fényszórásuk, illetve reflektorokat helyezünk-e el, melyek a kapu- vagy garázsbejárót is megvilágítják egyben.

A Ledkor.hu-nál kapható kültéri fali lámpák között garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének és igényének legmegfelelőbbet. Minden lámpa IP-védett, és egy-egy ilyen lámpatesttel igazán különlegessé varázsolható a ház hangulata.

Amire vásárlás előtt mindenképp szánjunk időt, az a tervezés. A lehető leghamarabb ki kell találni a lámpák pontos helyét, valamint honnan fogja a tápláló elektromos hálózatot kapni. A későbbi kivitelezés sokszor kevésbé esztétikusan sikerül.

 

 

Kültéri homlokzati világítás dekorációként

Vannak olyan épületek, amelyek napfényben kiválóan láttatják szépségüket, azonban szürkületkor, sötétedést követően is érdemes lenne ezt megmutatni. A kültéri homlokzati világítás dekorációként is remek lehetőséget kínál.

Attól függően, mi a cél a megvilágítással, választhatunk falra szerelhető lámpákat vagy földbe süllyeszthető lámpatesteket, dönthetünk felfele és lefele irányuló fényforrás mellett, de lehet, hogy a fal bizonyos részét szeretnénk csak fényárral ellátni.

A legegyszerűbben kivitelezhető homlokzati világítás dekorációként is a fali lámpa, melynek elhelyezésénél arra figyeljünk, ne kerüljön zavaró magasságba, homlokzati lámpa esetén pedig gondoljuk át, szükségünk lehet-e mozgásérzékelővel ellátott változatra.