Szente Vajk szervezi Nagy Sándor legénybúcsúját Nyíregyházán!

A Móricz Zsigmond Színház a 2021/2022-es évadban Szente Vajk Jászai-díjas színművész, rendező és író Legénybúcsú című vígjátékát a kaposvári Csiky Gergely Színházzal és a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukciós együttműködésben, a Jászai-díjas Nagy Sándor rendezésében állította színre.

 

 

Szente Vajk Rejtő Jenő Hercules bonbon című írása előtt is tisztelgő komédiája íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti azt; már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

A színészi jutalomjáték-lehetőségekben bővelkedő darab – melyet 2020-ban óriási sikerrel mutatott be a Játékszín a VIDOR Fesztivál két helyszínén is – a fővárosi anyaszínház műsorán 2019 óta teltházakkal fut. A Játékszín budapesti ősbemutatójának főszerepeit jelenleg is maga a szerző, Szente Vajk, illetve az új, koprodukcióban megvalósuló változat rendezője, Nagy Sándor játssza.

A produkciók a 2021/22-es évadban Kaposváron (a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködésben), illetve Nyíregyházán is láthatók majd, azonban nem csak a helyi színházak saját társulataival megvalósuló bemutatókként, hanem a két színház kölcsönös vendégjátékaiként is.

Bank Tamás, a budapesti Játékszín igazgatója felajánlotta mindkét készülő produkció számára a darab anyaszínházában való budapesti vendégjátékának lehetőségét, valamint a Játékszín egy-egy művészének a vidéki előadásokban való alkalmi vendégszerepléseit is.

Szeptember 30-án a koprodukció keretein belül így kivételesen Szente Vajk és Nagy Sándor vendég-főszerepében láthatják Nézőink a Legénybúcsú előadást.

Az előadásra jegyek még korlátozott számban elérhetőek az alábbi linken:
https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/legenybucsu-118387/718159