Milyen újdonságokra számíthatsz, ha most váltasz ERP rendszerre?

Akkor jó egy informatikai fejlesztés, ha a programozók szem előtt tartják a felhasználók visszajelzéseit. Különösen is igaz ez egy ERP szoftver esetében. A következőkben arra adunk választ, hogy mik azok a felhasználóbarát fejlesztések, amelyek biztos, hogy megtalálhatóak már az ERP rendszerben.

 

 

Listanézetek

 

Ha most váltasz vállalatirányítási szoftverre, például arra, amit a D4S fejleszt, biztos lehetsz benne, hogy a legújabb listanézetek már a te gépeden is futni fognak, amelyek segítik az adatok átláthatóságát és testreszabhatóságát. Könnyedén kiválaszthatod, hogy mi alapján rendezze a listát, például a módosítás vagy a létrehozás dátuma szerint.

Általában alapértelmezetten a módosítás dátuma alapján szokás az elemeket rendezni, de ha a létrehozás dátumára váltasz, mindig a legutóbb létrehozott elemeket látod elöl. A modern megjelenés és kezelés révén könnyedén le-fel görgetheted a listát, ugyanúgy oldalra is működik, így az adatok követése egyszerűbb lesz.

Bizonyos listanézetekben az oszlopok nevei és az állapotok elnevezései is megváltoztathatóak a jobb áttekinthetőség érdekében. Az új nézetek létrehozásakor új oszlopokat is beszúrhatsz.

Ezek a beállítások nagyban segítik azokat a felhasználókat, akik szeretnének vállalatirányítási rendszerükhöz valamilyen csomagküldő szolgálatot is hozzárendelni, hiszen a listanézet szabad variálásában lehet, hogy számodra pont az lesz a fontos, hogy éppen az adott csomag ki lett-e küldve vagy sem, és ez alapján szeretnéd a sorrendet meghatározni.

 

Számlázás

 

Egy újabb típusú ERP rendszerben naprakész a számlázás is. Például lépést tart a helyesbítő számlák kiállításának mennyiségével és azt is leköveti, hogy melyik számla lett végül helyesbítve, anélkül, hogy a szállítólevél adatait módosítaná.

 

 

ERP programhoz hozzárendelt webshop

 

Számos vállalatirányítási rendszer rendelkezik azzal a funkcióval, hogy a programhoz webshopot is lehessen rendelni, amely által egy felületen kezelhető minden e-kereskedelmi tevékenység.

A modern szoftverek kifinomult webshop statisztikával is rendelkeznek, amelyet könnyedén elérhetsz a vállalatirányítási rendszer webes felületén. Számos figyelemfelkeltő statisztikai adat, grafikon állhat rendelkezésedre, amelyeknek a segítségével könnyedén nyomon követheted webes értékesítéseidet. Ezzel a funkcióval akár napi statisztikát is kaphatsz az új regisztrált felhasználókról és a megrendelésekről, valamint láthatod a napi rendelések nettó és bruttó értékét is.

A grafikonok segítségével könnyedén szűrheted az időintervallumot, és megismerheted például a leggyakoribb fizetési és szállítási módokat, valamint a legnépszerűbb termékeket és termékcsoportokat.

Ezzel a rövid összefoglalóval szerettünk volna rámutatni néhány példával arra, hogy manapság mennyire fejlett és vállalkozóbarát lett a vállalkozásirányító program, ezért ha kedvet kaptál, hogy ilyet használj, ne habozz beszerezni egyet.