Egy menő telefon fiataloknak

Gondoltál már arra, hogy mitől szeretnek meg egyes termékeket az emberek? Vegyük például a mobiltelefonokat! A legtöbben az első okostelefonjuk megvásárlását követően is ragaszkodnak az adott brand termékeihez. Az is erősíti a márkahűséget, ha a cég a telefon mellett egyéb okoseszközöket is kínál.

 

 

Pontosan ezért lett olyan népszerű a kínai Xiaomi vállalat is, akik pár évvel ezelőtt a piacvezető cégek közé kerültek. Főként fiataloknak kínált telefonjuk, a Pocophone szériába tartozó Poco X4 Pro pedig ma az egyik legkeresettebb készülék. Járjunk utána a sikerüknek!

A vállalat története

A Xiaomi székhelye Pekingben található, elsősorban elektronikai eszközök és okostelefonok gyártásával foglalkoznak. 2011-ben jelentek meg a piacon első telefonjukkal Kínában, később terjeszkedni kezdtek.

Az áttörést 2014-ben érték el, amikor Szingapúrt is meghódították készülékeikkel, hamarosan pedig a nyugati piacra is betörtek. Sikerük titka, hogy olcsó és jó minőségű telefonokat kínáltak – célközönségük az átlagos felhasználók közül került ki.

Sok tekintetben megelőzve korukat értek el eredményeket. Az egyik ilyen, hogy eleinte nem is voltak üzleteik, csupán online értékesítettek, és a reklámozáshoz influenszerek segítségét vették igénybe.

Elsősorban a közösségi médiát használták ahhoz, hogy megszólítsák a fiatal korosztályt. Jól tudták, hogy a legifjabb telefonfelhasználókat kell megnyerniük maguknak, mert ők diktálják a trendet.

És a vezetők szem előtt tartották a márkahűség fogalmát is. A legújabb modelljük, a Poco X4 Pro 5G is jó példa arra, hogy mennyire hatékonyan építik a brandjüket.

A Xiaomi okostelefonok napjainkban

A 2014-es piacbővítés után a márka szárnyra kapott, már nemcsak okostelefonokkal, hanem más hasznos termékekkel is színre léptek. Gyártmányaik között találunk például tévét, notebookot, monitort, fejhallgatót, de háztartási és szépségápolási készülékeket is. Sőt, mi több: okosotthon-rendszerek kialakításához is kínálnak kiegészítőket.

A Xiaomi időközben egyre népszerűbb lett, és sok neves céget maguk mögé utasított. Korábban senki nem gondolta, hogy a viszonylag olcsó kínai telefonoknak ekkora sikerük lesz Európában is.

 

 

Jelenleg több almárkájuk is van, az első ezek közül a Redmi volt. Később jelent meg a Black Shark – ez egy gamer mobil, a QIN, amit idősebb felhasználóknak kínálnak, és a fiatalok márkája, a Pocophone. Ez utóbbi szériának nagy sikerű terméke a vidám színekben kapható Xiaomi Poco X4 Pro, amely a CoolMobile.hu webáruházból is beszerezhető.

A fiatalos mobil

A Poco X4 Pro 5G remek ár-érték arányával nyűgözi le a vásárlókat, kimondottan fiataloknak tervezték. Legfőbb erénye, hogy játékokhoz remekül használható, a processzora nagy teljesítményű, az akkumulátor is igen hosszú ideig bírja egy töltéssel.

Minden fontos funkció megtalálható rajta, ami egy mai tininek, fiatal felnőttnek kell. Érdemes elolvasni a róla szóló tájékoztatót a CoolMobile.hu oldalán, és védőfóliával együtt megrendelni, amennyiben elnyerte a tetszésedet ez a modern kialakítású készülék.