Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizik

Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizikÜnnepel a színész szakma, huszonöt éves a Gór Nagy Mária Színitanoda! Az egykori növendékek: Liptai Claudia, Oroszlán Szonja, Csonka András – tiszteletbeli Tanodás -, Farkasházy Réka, Ábel Anita, Király Viktor és a sokan mások együtt buliznak április elsején, Bolondok napján.

 

 

Felejthetetlen mulatságra készülnek a Gór Nagy Mária Színitanoda egykori és jelenlegi növendékei, köztük: Liptai Claudia, Oroszlán Szonja, László Boldizsár, Ulmann Mónika, Miller Zoltán, Deutsch Anita, Farkasházy Réka, Kárász Zénó, Xantus Barbara, Valkó Eszter, Fridel Fruzsina, Csonka András – tiszteletbeli Tanodás -, Király Viktor, Fekete Dávid, Janza Kata, Brunner Márta, Növényi Norbert Márton Csaba, LL. Junior és még sorolhatnánk az ismert előadókat, színészeket, énekeseket. Az egykori és jelenlegi diákok együtt ünnepelik meg szeretett iskolájuk születésnapját, ami éppen olyan bohókásnak ígérkezik, mint a nap, amikor rendezik.

Az egészen különleges rendezvényről csak néhány részletet árult el a Tanoda alapítója és igazgatója, Gór Nagy Mária, a többi legyen meglepetés…

Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizik

 

„A bulit olyannak képzelem, amilyenek mi vagyunk. Mint egy igazi szicíliai család: nem rázzuk a rongyot, de megadjuk a módját!

Végignézzük a 25 év archív anyagát, jókat eszünk-iszunk, szerepelünk, és egymás szavába vágva beszélgetünk” – mesélt terveiről „Godmother”, a tanodások keresztanyjaként szeretett és tisztelt Gór Nagy Mária, aki elmesélte, ő miképp emlékszik vissza erre a negyed évszázadra.

Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizik

 

„Gyötrelmes és csodálatos, idegösszeroppanásos és boldogságos 25 éven vagyunk túl. Iszonyú sok gáncs és rágalom ért, de ennél sokkal több örömben és hálában volt részem. Fantasztikus segítőtársak álltak mellém mindjárt az elején művésztanárként, hogy csak kettőt említsek: Mensáros László –aki haláláig nálam tanított, és Schubert Éva.

Azért fontos nekem ez a szülinap, hogy megint együtt legyünk, régi, még régebbi és mostani gyerekek. Ismerjék meg jobban egymást, és legyen ez egy igazi ünnep, mert megérdemeljük!

Akik pedig támogattak, azoknak szeretném megadni a tiszteletet és a lehetőséget, hogy velünk együtt ünnepeljenek” – mondta az igazgatónő.

Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizik

 

A Tanodáról és tanítványairól nemcsak Gór Nagy Mária zeng ódákat, az azóta elismert színészek, előadók is mélységes tisztelettel és szeretettel beszélnek mentorukról és az iskoláról. Így Liptai Claudia, aki röviden annyit mondott:

 

„Életem meghatározó időszakát töltöttem a Tanodában. Nagyon sok szép emléket őrzök, és rengeteget köszönhetek Gór Nagy Máriának, többek között azt, hogy színésznő lettem.”

 

Márton Csaba, aki évek óta Amerikában él, és akivel az igazgatónő telefonon tartja a kapcsolatot, úgyszintén fontosnak érezte, hogy elmesélje, mennyit kapott a Tanodától.

Liptai Claudia, Oroszlán Szonja és Csonka András közösen bulizik

 

„Marit nem úgy szeretem, mint a második anyámat, hanem mint a másfelediket. A volt tanodások pedig olyanok, mintha a testvéreim lennének. Nagyon sokat álmodok mostanában az iskoláról, már alig várom, hogy mindenkit viszontlássak. Sajnos állandó időhiányban szenvedek a családi üzleti vállalkozásom miatt. Idő közben ugyanis megnősültem, a feleségemmel együtt pedig kravmagát, izraeli küzdősportot oktatok. Emellett website-okat készítek internetes médiumoknak. Éppen a napokban ábrándoztam arról, milyen jó volna, úgy hazajönni, hogy az Amerikában szerzett tudásomat, tapasztalatomat átadhatnám a Tanodában, akár egy kurzus keretében” - mesélt terveiről a tengerentúlon élő színész.

 

A buli nemcsak a résztvevők, a helyszín és az alkalom miatt lesz különleges, hanem a vacsora miatt is, amit a tanoda egyik tanára, a Barátok Közt-ből ismert R. Kárpáti Péter készít, saját kezűleg.

 

„Ezúttal nem szokásos vacsorát, kaviárt és libamájat szervírozunk a vendégeknek, hanem igazi magyar ételt, füstölt kolbászból, szalonnából. Ha nem szakad a hó, akkor bográcsban készítem el a Paprinyás kolompért, GNM módra. A desszert pedig legyen meglepetés” – mondta elöljáróban a színész, aki ugyan nem régen csatlakozott Gór Nagy Mária csapatához, mégis a legnagyobb szeretettel beszél az intézményről. Talán azért, mert az iskola tényleg olyan, mint egy nagy család, ahová a gyerekek és a tanárok mindig szívesen járnak ’haza’.

RedLemon