Torkos Csütörtökön Gondos Csütörtök

Torkos Csütörtökön Gondos Csütörtök A Torkos Csütörtök országos gasztronómiai eseményhez kapcsolódva 2009. február 26-án Nyíregyháza Megyei Jogú város Önkormányzata jótékonysági akciót kezdeményez! Sokan vannak ugyanis, akik nélkülöznek, segítségre szorulnak és még fél áron sem „torkoskodhatnak".

 

Magyarországon elsőként ugyanis Nyíregyháza Önkormányzata vállalkozott arra, hogy a  Torkos Csütörtök program kapcsán a szolidaritást, összefogást és a szociálisan hátrányos  helyzetű emberek megsegítését célzó akciót szervezzen „Gondos Csütörtök" néven. Ajánlja fel megtakarításának felét azoknak, akik nehéz körülmények között élnek, szűkölködnek. A számlán megspórolt összeg fele kis pénz a „torkoskodóknak", de nagy segítség a rászorulóknak.

Torkos Csütörtökön Gondos Csütörtök

A beérkező összegből az önkormányzat étkezési utalványokat vásárol, amelyeket a  rászorulókkal a hétköznapokon is együttműködő civil szervezeteken keresztül juttat el  azokhoz a rászorulókhoz, akik önhibájukon kívül élnek kilátástalan helyzetben.

Torkos Csütörtökön Gondos Csütörtök

A Gondos Csütörtök kezdeményezés célja a közösségi érzés, valamint a lakosok közti  összetartás és összefogás ösztönzése Nyíregyházán. A fogyasztást és vendéglői kultúrát  ösztönző program mellett a szervezők a szolidaritás és odafigyelés fontosságát, a nehéz  helyzetbe került emberek támogatását szeretnék hangsúlyozni.

Torkos Csütörtökön Gondos Csütörtök