Környezeti nevelés a kisvárdai fiatalok körében

Környezeti nevelés a kisvárdai fiatalok körébenA Fiatalok Kisvárdáért Szervezete (FIKISZ!) “Környezeti nevelés a kisvárdai fiatalok körében” címmel 2009. március 21-én környezetvédelmi előadássorozatot, foci - és egyéb sportversenyt, valamint gyermekrajz pályázatot rendez.

 

 

 

A program célja a környezettudatos életforma megismertetése és népszerűsítése a meghívott szakértő előadók és a rendezvényeken résztvevő fiatalok segítségével – tájékoztatott Lippai Hunor, a FIKISZ! Elnöke.

 

A program délelőtt 08:30-kor kezdődik a Városi Tornacsarnokban ifjúsági labdarúgókupával és vetélkedővel.

 A Fiatalok Kisvárdáért Szervezete (FIKISZ!) “Környezeti nevelés a kisvárdai fiatalok körében” címmel 2009. március 21-én környezetvédelmi előadássorozatot, foci - és egyéb sportversenyt, valamint gyermekrajz pályázatot rendez.

„Az én tiszta városom” címmel meghirdetett rajzverseny munkáiból kiállítás nyílik a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előterében. A pályázat külön érdekessége, hogy az első négy helyezett rajz tulajdonosa, nemcsak értékes ajándékkal, hanem egy életre szóló élménnyel gazdagodik, ugyanis a nyertes munkák kinagyítva, ez év végéig láthatók majd a városban közlekedő két szemétszállító autón.

 

A szakmai program délelőtt 9 órakor kezdődik a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza pódiumtermében. Eladást tartanak:

Ujj Tamás: A környezetvédelemről globális, hazai és háztartási szinten

Agárdy Sándor, Apáczai Csere János díjas tanár: Mindennapi természetvédelem

Nagygál János, a Magyar Geotermális Egyesület alelnöke: A geotermikus energia és hasznosítási lehetőségei

Szőke Zsuzsa, az E-MISSZIÓ Egyesület programvezetője: A klímaváltozás és hatásai

Az egész napos rendezvény valamennyi programján a részvétel díjtalan!

A projekt az Európai Unió támogatásával, és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium társfinanszírozásával valósul meg.
 

- Durucz Gabi -