Egy szívhez szóló emlék: a gravírozott karikagyűrű

A karikagyűrű vásárlása mindig nagy lépés egy pár életében, hiszen ez is jelzi a két ember szimbolikus kötelékét egymáshoz. Ezért nem is lehet akármilyen a kivitelezése. A karikagyűrű személyes értékét gravírozással tovább emelhetjük. De milyen felirat kerüljön a gyűrű belsejébe?

 

 

A karikagyűrű-választás szempontjai

 

Az első és talán legfontosabb szempont a vásárlásnál mégis az, hogy milyen anyagú gyűrűt válasszunk. A legnépszerűbb választások közé tartoznak az arany, az ezüst, a platina és a palládium. A FEIL arany karikagyűrűi 30 éves ékszerszakmai tapasztalattal, a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek. Időtálló, mégis jól megmunkálható gyűrűpárokat választhatunk ki náluk, melyekbe szerelmünk legszebb jelképeit gravíroztathatjuk.

 

Mindemellett érdemes még előre eldöntenünk, hogy egy “egyszerűbb”, azaz kő nélküli megoldásra gondoltunk, vagy inkább apróbb kövekkel legyen díszítve a karikagyűrű. Ha pedig az utóbbira vágyunk, milyen típusú drágakövek ékesítsék ékszereinket? A leggyakoribb a gyémánt, de természetesen cirkónia berakásra is van lehetőség a legtöbb helyen.

 

A gyűrű stílusa sem mellékes: klasszikus vagy modernebb, egyszerűbb vagy dekoratívabb darabok illenek jobban hozzánk és párunkhoz? Ha mindebben már sikerült dűlőre jutnunk, csak az utolsó simítások maradnak hátra – melyek közé tartozik a gravírozás is.

 

Egy szívhez szóló emlék: a gravírozott karikagyűrűA gravírozásról: milyen felirat kerüljön a gyűrűnkbe?

 

Miután kiválasztottuk a tökéletes darabokat, már nem is marad más hátra, mint a gravírozás. A karikagyűrűbe szinte bármit belevésethetünk, ami jelentőséggel bír a kapcsolatunkra nézve. Íme, néhány, népszerű vésettípus:

 

  1. Egyszerű, de nagyszerű: A megismerkedésetek vagy az esküvő dátuma, a keresztnevetek vagy akár egy kedves mondat is a gyűrű belsejébe kerülhet.

 

  1. Egyetlen szó: Az igazi minimalisták akár egyetlen szóval is üzenhetnek egymásnak: a "szeretlek" vagy az "örökké" szerény, mégis kellően kifejező.

 

  1. Egy kis humor: Nem kell feltétlenül a komolyságra törekednetek. Ha kapcsolatotokban alapvetően is a humor az egyik legfontosabb elem, miért is ne jeleníthetnétek ezt meg a gyűrűtökben is?

 

  1. A nyelvkérdés: A gravírozás bármilyen nyelvű lehet. Csak attól függ, ti mire vágytok: egy sejtelmes latin feliratra vagy épp a kedvenc országotok nyelvén megfogalmazott, szerelmes üzenetre?

 

  1. Szimbólumok: Ám a szavakhoz sem kell mindenáron ragaszkodnotok. Ha egy állatka, egy jellegzetes motívum vagy a közös szakmátok egyik jelképe az, ami emlékeztet bennetek összetartozásotokra, kerüljön az a gyűrűk belsejébe!

 

A kevesebb néha több

 

Nem feltétlenül szükséges egy hosszú, terjengős üzenetet gravíroztatnotok a gyűrűbe. Néha egy rövid mondat vagy akár egyetlen szó is elég ahhoz, hogy kifejezze a köztetek lévő, eltéphetetlen kapcsot.

 

A lényeg csupán az, hogy a szöveg vagy szavak, amiket választotok, kellően kifejezze szerelmetek esszenciáját – mindkettőtök számára. A gondosan kiválasztott üzenet így mindig emlékeztetni fog benneteket összetartozásotokra.