Cukrászremekek egy Oscar-díjas mestertől

Cukrászremekek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban2009. március 27-én nyílt a nyíregyházi Jósa András Múzeumban az „Édes élet” című marcipán kiállítás Kopcsik Lajos cukrász művész munkáiból.

 

 

 

 

 

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke is, valamint számos helyi és megyén túli cukrászműhely munkatársa, hogy leróják tiszteletüket a mester előtt.

 

Cukrászremekek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

 

Pénteken a hivatalos megnyitón a Sipkai Barna Szakközépiskola diákjai megajándékozták Kopcsik Lajos Oscar-díjas cukrászmestert egy különleges 100 szeletes tortával, melyet később a kiállításra érkezett vendégek fogyaszthattak el.

 

Cukrászremekek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

 

Az egri Marcipánia kiállítás egy kivonatát tekintették meg az érdeklődők a Jósa András Múzeumban, mely tartalmazott többek között fali képeket, barokk kellékeket, vagy éppen futballabdát - persze mind-mind cukorból.

 

Cukrászremekek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

 

A kiállítás darabjai eddig csak Egerben voltak láthatóak, de az esemény nem csak ezért különleges. Kopcsik Lajos a tárlat első napjain személyesen is jelen lesz a Jósa András Múzeumban, hogy a látogatók munka közben is megnézhessék Guniess rekorder mestercukrászt.

 

Cukrászremekek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban

 

A tárlatot március 27 és április 30 között lehet megtekinteni, a Jósa András Múzeum a különleges kiállítás miatt meghosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

 

Kovács Tünde