A Societas – Új Mozgalom Nyíregyházi szervezetének közleménye

Dr. Mikola István – volt egészségügyi miniszter, jelenleg az egészségügyi bizottság alelnöke - 2006. március 19-én a következőket mondta: „Ha 4 évre nyerni tudunk, és utána mondjuk az 5 millió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni és Ők szavazhatnának 20 évre minden eldőlne ebben az országban (taps)”

 

 

 

 

2009. március 28-án Orbán Viktor a Fidesz elnöke: „kettős állampolgárságot ígért a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári jubileumi közgyűlésén szombaton. Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke, azt hangsúlyozva, hogy a magyar nemzet újraegyesítése egyik alappillére pártja programjának.”

 

A Societas – Új Mozgalom Nyíregyházi szervezetének véleménye a következő:

 

Kérdésként merült fel bennünk, hogy Orbán Viktornak tegnap, ma és holnap ez a legfontosabb feladata és küldetése?

 

Pártjának nincs programja és nincs elképzelése az ország gazdasági és jóléti jövőjével kapcsolatban. Ahelyett, hogy javaslatokat dolgoznának ki, részt vennének konstruktívan a parlamenti munkában, helyette a szavazatimport a legfontosabb számukra.

 

A hatalom megszerzéséhez a választópolgárok mielőbbi véleménynyilvánításához ragaszkodnak, de a hatalom megtartásához már semmibe veszik a választópolgárok kinyilvánított akaratát.

 

Amit a Fidesz képvisel, nem egyszerűen elfogadhatatlan, hanem Magyarország számára közveszélyes. Amit tesznek, asszisztálás a félelemkeltés, gyűlöletszítás és az erőszak térnyeréséhez.

 

Ebben a helyzetben nem megengedhető, hogy valaki program nélkül kérjen felhatalmazást. Különösen akkor nem, amikor azonnal cselekedni kell!

 

Eközben a Magyar Szocialista Párt minden erőfeszítést annak érdekében teszi, hogy csillapítsa a válság hatásait: útját állja a munkahelyek gyors megszűnésének, biztosítsa, hogy legyen elegendő pénz a vállalatok működéséhez, és segítséget nyújtson a családoknak, akik most bajban vannak, mert törlesztőrészleteik megnövekednek.