Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal

Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal Március 27-én pénteken mutatta be a Mandala Dalszínház Ray Cooney: A miniszter félrelép című művét a Színházi Világnap alkalmából, a Nyíregyházi Művészeti Hetek programsorozat részeként.


 

A színházi világnapon Augusto Boal brazil drámaíró és rendező üzenetét olvassák fel a magyarországi színházakban az előadás előtt. Nem volt ez másként a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum hangversenytermében sem, ahol a dalszínház egyik művésze, Papp György köszöntötte a nagyérdeműt.

 

Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal

 

A kétrészes bohózatot Bódis Gábor rendezte, a díszlet Dobos László, a jelmez Mallár Mónika munkáját dícséri. Este hét óra után Richard Wiley, a kormány egyik ambiciózus miniszterét láthatjuk, aki épp Jane Worthington ellenzéki titkárnőt készül elcsábítani. A patinás Westminster Hotelben szálltak meg, ám az este rosszul kezdődik. Hamar felfedeznek egy "hullát", akivel a lakosztály rosszul működő ablaka végzett - legalábbis az elején azt hitték .Ezután kezdetét veszi az őrület, s egyre másra jönnek a problémák, amelyeken hőseink csak tovább rontanak.

 

Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal

 

Richard Willey szerepében a rendező Bódis Gábort láthatjuk, akinek szokásához híven remekül állt a komikus szerep. Titkárát, a teszetosza George Pidgent Kovács Attila alakítja, aki a sok bonyodalom ellenére - vagy éppen pontosan azért - szerelembe esik az édesanyját ápoló nővérrel. A merev, de befolyásolható szállodaigazgatót Papp György formálja meg kellő eleganciával, míg a folyton középpontban lévő főpincér szerepére Bencze Istvánt kérték fel. A hullát, vagyis a magánnyomozót Bacskai Zsolt alakította, akinek legtöbbször a feje búbját láthattuk, de a második felvonásban már jelentős szerephez jut a karaktere. Fabók Ágnes a csábító Jane Worthington ellenzéki titkárnő szerepébe bújt, dühöngő, féltékeny, ám mégis érzékeny férjét, Ronnie-t Tarczali Krisztián jelenítette meg.

 

Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal

 

A Mandala Dalszínház már régóta tervezte Ray Cooney vígjátékának bemutatását, ám ez csak néhány hete valósult meg, szintén Nyíregyházán, telt ház előtt, nagy sikerrel. A társulat művészei kitűnő alakítást nyújtottak, főként a második felvonás volt brilliáns, s a háromszoros csattanó a darab végén sem volt unalmas vagy erőltetett, a közönség abba sem akarta hagyni a nevetést. Sok hasonló előadást kívánunk!

 

Színházi Világnap a Mandala Dalszínházzal

 

 

Kovács Tünde