Kilakoltatást hoz az Állatkórháznak a Húsvéti nyúl

Kilakoltatást hoz az Állatkórháznak a Húsvéti nyúl A héten sajtótájékoztatót tartott Dr. Simon Miklós és Dr. Lenti István a Nyíregyházi Állatkórház kilakoltátása körül kibontakozó érdekképviseletek hátteréről.


 

Amint a tájékoztatón Dr. Simon Miklós Országgyűlési képviselőtől megtudhattuk, április 14-én befejeződik az Állatkórház kilakoltatása, melyet napirendre tűztek. Kisgazda Polgári Egyesület Megyei Elnöke szerint gőzerővel folyik a mezőgazdaság szétverése, amely ennek ez csak egy momentuma. A mezőgazdaság gérvesztése miatt többezer ember vesztette el az utóbbi időben a munkáját. "Ez a mostani botrány pedig a szocialisták lényegére mutat rá, hiszen csak az állami vagyon elherdálása érdekli őket"-folytatta a képviselő.

 

Kilakoltatást hoz az Állatkórháznak a Húsvéti nyúl

 

A Fidesz nem érti, hogy miért nem hosszabbítják meg a bérleti szerződést, és miért írtak alá január 7-én Nagy-Abonyi Róberttel egy három hónapos megállapodást. A képviselők utánajártak, és arra jutottak, hogy politikai indíttatás áll a háttérben.

 

Kilakoltatást hoz az Állatkórháznak a Húsvéti nyúl

 

Gyanús maga a szerződés is, a Fidesz szerint felmerülhet az okirathamisítás gyanúja. "Az egész további intézkedési sorozat politikai momentumokat tartalmaz, és jogtalannak tartjuk!"- jelentették ki a fideszesek.

 

Kilakoltatást hoz az Állatkórháznak a Húsvéti nyúl

 

Dr. Lenti István a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Közgyűlés Tanácsnoka ez után a szakmai vonalat vázolta fel, nevekkel, összefüggésekkel, az események szereplőinek történelmi átterével. Kiderült ugyanis számukra, hogy egy igen rafinált érdekszféra jelenik meg a háttérben. "A nyuszi nem pirostojást hoz ennek a cégnek, hanem kiköltözést. Az országban két ilyen állarkórház van, ez egy érték, és nem értem, hogy miért nem akarják megőrizni?" - tette hozzá Dr. Lenti István.

 

 

Kovács Tünde