Grafikai és fotó pályázat - Jelenkezz te is!

A Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola grafikai és fotó pályázatot indít középiskolai tanulók részére. A Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola grafikai és fotó pályázatot indít tanulók részére.  A pályázaton részt vehet minden középiskolás, diákigazolvánnyal rendelkező tanuló. Beküldési határidő: 2009. május 16.

 

 

Pályázati felhívás

 

Pályázati feltételek:
A pályázaton részt vehet minden középiskolás, diákigazolvánnyal rendelkező tanuló.

 

A pályázat témája:
- KONTRASZT. A téma feldolgozásánál egyaránt várunk fekete fehér, valamint színes technikával készített alkotásokat. A fogalom igen tág ezért, mint elvont gondolat is értelmezhető, például ellentétpárok ábrázolásával: öreg – fiatal, hideg – meleg, szép – csúnya, fény - árnyék stb., valamint színkontrasztok bemutatására szolgáló ötleteket is szívesen fogadunk az alábbi technikai megoldásokon keresztül.

 

 

Grafikai és fotó pályázat - Jelenkezz te is!

 

 

A pályaművek az alábbi technikákkal készülhetnek:

  • Elektronikus grafika (bármilyen egyedi grafikai eljárással, grafikai programok segítségével)
  • Fotó (bármilyen digitális fényképezőgéppel készített, számítógéppel átdolgozott munka)
  • Szabadkézi rajz (grafitceruza, szénrajz, pasztell, stb. alkalmazásával elkészítve)
  • Sokszorosító grafikai eljárással (papírmetszet, gipszmetszet, linometszet, monotípia, stb.)

 

A képeket paszpartu nélkül kérjük beküldeni. A grafikai munkákat, illetve a fotókat JPG formátumban (legalább 2048x1536 felbontással) a grafikai.palyazat@mediaakademia.hu e-mail címre, CD-re kiírva postai úton, ajánlva az iskola címére kell beküldeni.

 

A beküldendő pályázatban meg kell adni:

  •  
  • A pályázó nevét, születési helyét, idejét, e-mail címét, az osztály megnevezését, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, az iskola nevét.
  • Az elektronikusan beküldött pályaművek tulajdonságaiban kell beállítani a pályázó nevét, a a kép címét címét, a megjegyzés rovatban kell feltüntetni az osztály megnevezését, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, és az iskola nevét.

 

 

Beküldési határidő: 2009. május 16.
A beérkezett pályaműveket a zsűrizést követően, 2009. júniusban a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Nyíregyháza, Szabadság tér 2.) galériájában egy kiállítás keretében mutatjuk be.

 

Beküldési cím: Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola
4400 Nyíregyháza,Mártírok tere 9.
A borítékra írják rá: Leonardo grafikai és fotó pályázat

 

Díjazás:
Intézményünk grafikai, és fotóművész tanárokból álló zsűrije értékeli az alkotásokat. A résztvevők között értékes díjat osztanak ki.
(Oklevél, a beérkezett munkákból összeállított értékes albumok, számítástechnikai perifériák, eszközök, vásárlási utalványok alkotják a díjakat, minden résztvevőt emléklappal jutalmazunk).

A zsűri fenntartja a jogot a különdíj odaítélésére.

 

A pályázat eredményhirdetése, díjátadása:
Időpont: 2009. május 23.
Helyszín: Leonardo Média Akadémia Informatikai Szakközépiskola
4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9.

 

A pályázat médiatámogatói:
www.bulvaros.hu
www.nyirport.hu

A pályaművekből összeállított képgalériát médiatámogatóink publikálják honlapjukon, melyekre szavazási lehetőséggel, további esély nyílhat az általuk felajánlott nyeremények elnyerésére.