Első Nyíregyházi Street Art Fesztivál

Első Nyíregyházi Street Art FesztiválA Váci Mihály Kulturális Művészeti és Gyermekcentrum STREET ART FESZTIVÁLT szervez 2009. június 6-án (szombaton) Nyíregyháza város központi terein.


A fesztivál részletes programja: Street Art Fesztivál Nyíregyházán

 

FELHÍVÁS

AZ ELSŐ NYÍREGYHÁZI STREET ART FESZTIVÁLRA

 

 

Szeretnél egy a kreativitásodat és egyéniségedet igénylő fiatalos, jó hangulatú fesztiválon alkotóként részt venni?

 

Várjuk jelentkezésed!

 

 

Részletek az alábbiakban:

A Váci Mihály Kulturális Művészeti és Gyermekcentrum STREET ART FESZTIVÁLT szervez 2009. június 6-án (szombaton) Nyíregyháza város központi terein.

Az összetett rendezvényen a szervezők teret biztosítanak a Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint az Észak-alföldi régióban élő alkotókedvű fiatalok számára, hogy bemutathassák tehetségüket a STREET ART – ezen belül is a GRAFITTI - műfaj sajátos eszközeivel.

Az ifjú alkotók "AZ ÉN EURÓPÁM” címmel valósíthatják meg elképzeléseiket, festhetik meg műveiket az Európai Unióhoz való csatlakozásunk 5. évfordulója alkalmából.

/A címválasztás ugyan tágan értelmezhető, de egyaránt utalhat a Magyarországon, illetve az EURÓPAI UNIÓ-ban, az elmúlt öt évben tapasztalt gazdasági, erkölcsi, természet- és környezetvédelmi problémáira, illetve az egyén személyes gondjaira, szerepére is, valamint az alkotónak a jelenkorról alkotott véleményére./

Intézményünk a rendezvény megszervezésével a szubkulturális értékek közvetítéséhez kíván lehetőséget teremteni. Ezzel is szeretne hozzájárulni az alkotók társadalmi elismertségének növeléséhez, a különböző korosztályok közötti kölcsönös tolerancia erősítéséhez.

FELTÉTELEK

* A rendezők biztosítják az elemenként 2 x 1 m-es, alapozott OSB lapokból álló felületeket, valamint előzetes igények alapján szükséges festékanyagokat kedvezményes áron.

 

* A tervezett mű vázlatának bemutatása a rendezvény napján.

 

* Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zsűri csak azokat a műveket fogja értékelni, melyek nem tartalmaznak szélsőséges megfogalmazásokat, önkényuralmi jelképeket; valamint nem sértenek kisebbségi, vallási, etnikai nézeteket.

 

JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

A rendezvényre jelentkezhetsz, ha:

* 14-30 év közötti fiatal vagy és elfogadod a felhívásban közölt célkitűzéseket és feltételeket.
* még nem vagy eléggé járatos a street art műfajban, vagy bármely murális technikában.

 

A jelentkezések határideje: 2009. május 18.

A jelentkezésedet

* küldheted e-mailben az ujhelyi.bea@gmail.com e-mail címre,
* leadhatod személyesen vagy
* feladhatod postán a következő címre:

 

Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum

4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9.

 

Információ

- telefonon: 42/411-822 (Ujhelyi Beáta)
- e-mailben: ujhelyi.bea@gmail.com