Hajón melegítenek a Hegyaljára

Hajón melegítenek a Hegyaljára Húsz éve forgatja fel a Balkánt a horvát Let3. Május 7-én, csütörtök este 9 órától kiderül, hogy mit kezd Budapesttel a hivatalosan punkrock, valójában egészen abszurd örömzenét játszó banda.

 

 

 A Zuboly és a szlovákiai Rock Stone méltó partnerek ebben, de lesz még más is: a 10 éves Hegyalja Fesztivált ünneplő rövidfilmet először csütörtökön, az A38-on lehet majd megnézni és a jubileumi Hegy’ CD-hez is először a hajón lehet majd hozzájutni.

Csütörtökön a Hegyalja ellátogat az A38-ra, a szervezők egy estére Tisza-parti hangulatot varázsolnak a Dunán horgonyzó hajó fedélzetére és gyomrába. Az ok egyszerű: az A38 meghívásának a 10 éves fesztivál szervezői nem tudtak ellenállni, úgyhogy össze is hoztak egy, a hajó hagyományaihoz és a Hegyaljához egyaránt méltó színvonalú bulit. Az érdeklődés szerencsére kölcsönös: a Hegyalja Fesztiválon is kiköt majd július 15. és 19. között az A38, így nem csak a Dunát, de a Tiszát is megjárja majd a hajó csapata.

A Let3 nem csak zenéjének keménységéről híres, de tagjai az álbajszok és szakállak szorgos gyűjtői és használói. Csütörtökön az A38-on is mindent bevetnek, hogy szítsák a hangulatot. A húsz éve működő zenekar számos ex-jugoszláv városból tiltatta már ki magát, így nem valószínű, hogy a Duna nemzetközi vizein visszafognák magukat: a prüdéria, a sovinizmus ostorozása a Hegyalja bemelegítő buliján is napirenden lesz.

A Zubolyt nem kell bemutatni, az 1000000 tépés Magyarországon szám szerzői és előadói a sufni-folkzenészkedés nagymesterei. A zenéjüket broken etno jelzővel illető csapattagok a népzenei töredékekből építenek erősen mulattató, szilárd beatbox alapokon álló büszke várat. Értem a kujonságot albumukon úgy kölcsönöznek a HIM-től vagy akár Jean-Michel Jarre-tól, hogy az eredményt a legváratlanabb pillanatokban kezdi dúdolni a közönség – napokkal a koncert után is.

 

 

Egészen friss: filmmel készülnek a hegyaljások

Csütörtök délelőtt nagy munkában lesznek a Hegyalja filmesei: estére, az A38-on a bemelegítő-bulira kész kell lenniük a 10 éves fesztivált ünneplő klippel. A pletykák szerint a képek már megvannak, csütörtök délelőtt a hangzáson dolgoznak majd, hogy este az A38 közönsége már-már majd’ a fesztiválon érezhesse magát.

Az A38 és a Hegyalja arról is gondoskodik, hogy már a hajón bele lehessen hallgatni, mi lesz a júliusban a feszten: először csütörtök este lesz elérhető a jubileumi Hegy’ CD. Számos, Hegyalján fellépő csapat jeleskedik CD-n, a Basement Jaxx-től a Faithlessen és az Ignite-on át egészen a Quimby-ig, akik új számmal jelentkeznek a korongon, de a hajón és a fesztiválon is zenélő Zuboly is készül meglepetéssel.

Ezen a napon fél év után feltámad a legendás zenei magazin, a 2/4 is a bandland.hu-n – a stáb, július 15 és 19 között, a Hegyalja Fesztiválon is gőzerővel dolgozik. Ráadásul a 2/4 egyik műsorvezetője, Bálint nem csak forgat majd a Hegyalján, de zenél is a Subscribe-tól megszokott magas színvonalon. Addig is érdemes itt szétnézni: http://www.bandland.hu/tv

Egyszóval: csütörtök este 9 óra, Hegyalja az A38-on, július 15-19-ig pedig A38 a Hegyalján, Tokajban. Kedvezményes jegy és Hegyalja CD azoknak, akik már csütörtökön mutatnak 2009-es Hegyalja bérletet!