Magyar-szlovák női válogatott meccs Nyíregyházán a BuSzaCsában

Magyar-szlovák női válogatott meccs Nyíregyházán a  BuSzaCsában Június 14-én, vasárnap 18 órától Nyíregyházán, a bujtosi csarnokban rendezik a Magyarország-Szlovákia női válogatott kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzést. A párharc győztese kijut a novemberi kínai világbajnokságra.

Kapcsolódó galériánk

December 14-én Skopjéban sorsolták ki a női világbajnokság európai selejtezőjének párosítását. A vb 24-es mezőnyébe 11 válogatottat delegálhat a mi kontinensünk, közülük három együttes, a vb-címvédő (Oroszország) és a decemberi Európa-bajnokságon legjobb helyezést elért további két ország (Norvégia és Spanyolország) kvalifikáció nélkül már biztos résztvevője a viadalnak. A fennmaradó helyekért nyolc párban, oda-visszavágos rendszerben küzd meg az arra jogosult tizenhat válogatott.

 

A mieink ellenfele Szlovákia lesz, melynek válogatottja pontveszteség nélkül nyerte meg az előselejtező csoportját Lengyelország, Izland, Svájc és Lettország együttese előtt. Az első mérkőzés 2009. június 6-án a szlovákiai Partizánskeban lesz 18 órától, a visszavágóra pedig a következő hétvégén, június 14-én, 18 órától a bujtosi csarnokban kerül sor.

 

 

A play-off mérkőzések további párosítása (az első találkozó az elöl álló csapatok otthonában):                                   

·   Svédország – Montenegró

·   Szerbia – Németország

·   Horvátország – Franciaország

·   Fehéroroszország – Románia

·   Macedónia – Ausztria

·   Portugália – Dánia

·   Ukrajna – Hollandia

 

A magyar női válogatott az első mérkőzés után két nap pihenőt nap, majd a mieink várhatóan június 9-én érkeznek Nyíregyházára. A szlovákok a tervek szerint a mérkőzés előtti napon, június 13-án foglalják el nyíregyházi szállásukat. A június 14-i mérkőzésre a helyre szóló belépőjegyeket május 18-tól lehet megvásárolni a bujtosi csarnokban, valamint az IBUSZ honlapján. A helyre szóló belépőjegyek 2000 és 2500, az állóhelyek 1500 forintba kerülnek.

 

A helyjegyen kívül újdonság még, hogy mindkét kapu mögött mobillelátó lesz, azokra a helyekre érkezési sorrendben a belépőjegyek 2000 forintba kerülnek. A magyar-szlovák válogatott női kézilabda mérkőzés előtt két fiú utánpótlás korosztályos mérkőzést is rendeznek.