Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt Törőcsik Mari visszatért a színpadra, ráadásul egy teljesen rendhagyó produkcióban. Hogy a művésznő szerencsére jó egészségnek örvend, mi sem erősíti meg jobban, mint hogy elvállalta az MTV és a Coke Club felkérését, és duettet énekel Garas Dezsővel – Demjén Ferenc tiszteletére.

A Demjén munkássága előtt tisztelgő siófoki Coke Club - MTV Icon koncerten június 11-én hallható a Várj, míg felkel majd a nap című sláger… Aki lemarad az egyedülálló és megismételhetetlen produkcióról, láthatja július 16-án, este 21 órakor, a hazai Music Television képernyőjén.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

Törőcsik Mari régen vállalt ahhoz hasonló felkérést, mint amire most készül: duettet énekel Garas Dezsővel, aki társa a művésznőnek a Nemzeti Színházban és a Nemzet színészei között is. Törőcsik Mari nemrég esett át súlyos betegségen, és szerencsére teljesen felépült, ez tette lehetővé, hogy elfogadja a felkérést.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

„Törőcsik Mari és Garas Dezső eddig még csak színházban énekeltek együtt. Sokan talán nem is tudják róluk, hogy milyen szép és kifejező hangjuk van. Csodálatos dolognak tartom, hogy a Nemzet Színészeit 2009-ben össze tudtuk hozni egy újabb duettre. Büszke vagyok rá, hogy olyanok tisztelegnek Demjén Rózsi előtt, akik maguk is ikonok a saját területükön” – árulta el Lévai Balázs, a Coke Club-MTV Icon művészeti vezetője.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

Demjén Ferenc munkássága előtt sokan tisztelegnek majd a július 11-i koncerten, amelyen a közönség különleges feldolgozásokat hallhat – Rózsival együtt, aki páholyból figyeli, hogyan értelmezték újra életművének darabjait a hazai művészek. Törőcsik Mari és Garas Dezső duettje azonban különlegesség még a kuriózumok között is, hiszen ők is ikonok, csak éppen nem a zene, hanem a színház és a film világában alkottak múlhatatlant.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt  Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

A dalt egy budapesti stúdióban vették fel, júliusban pedig videóüzenetként láthatja és hallhatja majd a közönség a Coke Club-ban.

 

„Sosem találkoztunk, de látom a tévében, hallom a dalait a rádióban, és olyan nekem, mintha személyesen ismerném. Nem tudom, hogy sikerült a dal, de elénekeltük Dezsővel… Elvállaltam, mert Lévai Balázs kért fel, őt pedig nagyon szeretem. Bátor vállalkozás, hiszen Rózsinak hatalmas, „irgalmatlan” hangterjedelme van. Élőben nem is mertem volna bevállalni, de így, felvételről talán megbocsájtják nekünk. Minden szépet és jót kívánok ezúton is Demjén Rózsinak – talán megbocsájtja nekem, hogy én is így szólítom” – mosolygott a nemzet egyik legnagyobb színésznője, aki elárulta, éppen vidéken pihen, és köszöni szépen, jó egészségnek örvend.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

„Kétségtelen, hogy Rózsi a hazai dalszerzők egyik legnagyobb ikonja. Két okból is szívesen veszek részt a Coke Club-MTV Icon programban, egyrészt szeretem ezt a dalt, másrészt nagyon örülök, hogy együtt énekelhetek Marival” - mesélte Garas Dezső. A július 11-i koncertből tévéfelvétel készül, amelyet a közönség július 16-án, csütörtökön láthat a képernyőn, a Demjén Ferencről szóló dokumentumfilmmel együtt.

 

Törőcsik Mari és Garas Dezső tiszteleg Demjén előtt

 

Az ingyenes Coke Club - MTV Icon koncertet július 11-én, 21 órakor láthatja a közönség Siófokon, és július 16-án, 21 órakor, a hazai MTV képernyőjén. 

 

Korda György és Andrew J.

Somló Tamás

30Y

Csík zenekar

Kiscsillag

Törőcsik Mari és Garas Dezső

Erik Sumo Band

Vad Fruttik

Irie Maffia

Carbonfools

Qualitons

Szalóki/Fábián Juli/Talamba