A Hegyalján már a pótkempinget bővítik

A Hegyalján már a pótkempinget bővítik A 20 éves Tankcsapdával és a Kispállal nyitja a szerdai első, jubileumi napot a 10 éves Hegyalja Fesztivál. A tokaj-rakamazi happening első napján ott lesz a Tisza-parton mindenki, akinek a Hegyalja az elmúlt tíz évben része volt az életének.

 És még annál sokkal többen, hiszen már most rekordszámú jegy kelt el a jubiláló fesztiválra. Öt éve most először van szükség a pótkemping bővítésére, amit a szervezők már kedden elkezdtek.

A Hegyalja hetére előre jelzett kánikulában csak vízparton jó, főleg, hogy Tokaj környékén ezen a héten eső sem várható. A Tisza-part viszont július 15. és 18. között garantáltan felfrissülést hoz. Parov Stelar már Magyarországon készül a szerdai bulijára, a Faithless repülőgépe pedig péntek délelőtt száll le, aztán irány Tokaj. A szigetország egyik leghíresebb elektronikus zenei formációja 2006-os utolsó lemeze után a Hegyalján különleges zenékkel kecsegtető DJ set-tel az ősszel megjelenő új albumából is ízelítőt ad, így a tokaji közönség a péntek esti koncerten igazi exkluzív élményre számíthat.
A szerdai nyitónapon zenél a Belga, de a Pokolgép és a Korai Öröm is részt vesz a hangulat megalapozásában. Külföldi fellépőkből sem lesz hiány: a nyitónapon zúz a Kataklysm (CAN) és a Death Angel (USA). És a Hegyalja további fellépői sem kevésbé ütősek. Adam Freeland, a Transglobal Underground, a Machine Head, valamint a magyar kedvencek mellett a Hegyalján kétségkívül a Faithless szól majd a legnagyobbat július 17-én.

A 10 éves Hegyalja felhozatalának színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy már a fesztiválnyitás előtti napon, kedden hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál. \"Öt éve nem fordult elő, hogy bővítenünk kellett a pótkempinget, idén azonban olyan nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónap előtt újabb szálláshelyek kialakítására volt szükség\" - tudósított Tokajból Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője.

A szervezők 70-75 ezer látogatóra számítanak idén, ami nem pusztán becslés, az elővételes bérletek és napijegyek fogyása is ezt a számot támasztja alá. A Tokaj és Rakamaz határában fekvő fesztiválterület elhelyezkedése szerencsés, mert a szervezők az elmúlt 10 évben rugalmasan bővíthették a területet és fejleszthették az infrastruktúrát, hogy zökkenőmentesen birkózhassanak meg a fesztiválozók bővülő létszámával. Idén már 10 színpad garantálja a pörgést a fesztiválon, és idén először a tokaji Paulay Ede Színház is csatlakozik a fesztivál programjához, külső helyszínként.