Vidor Fesztivál utolsó nap

Vidor Fesztivál utolsó nap Az eső megkímélt minket az elmúlt napokban, de a Vidor Fesztivál utolsó napjára sajnos ismét megérkezett. Beliczai Balázs fellépését ezért át kellett tenni a Móricz Zsigmond Színház Krúdy kamarájába, ahol alig fértek el humorra éhesek. Délután Csányi Sándor is tiszteletét tette a fesztivál esélyegyenlőségi sátrában, a diszkrimináció elleni kampány jegyében.

Vidor Fesztivál

További híreink a Vidor Fesztiválról

 

Di Naye Kapelye

A kelet-európai zsidó zenei hagyományokat felelevenítő, az amerikai Bob Cohen vezetésével 1994-ben alakult Di Naye Kapelye zenekart a műfaj legjobbjai között tartják számon Európában. A régi idők jiddis dalait úgy mutatják be, ahogy azt idős zsidó és cigány muzsikusoktól hallották, tanulták. Az együttes a klezmerhez, mint élő népzenéhez közelít, azt mutatják be, milyen lehetett virágkorában ez a stílus. Repertoárjukon a magyar, a román, a moldvai jiddis dalok mellett a tradicionális haszid zene is szerepet kap. Lendületes előadásmódjának köszönhetően a zenekar nemcsak a hazai, de a külföldi klubok és fesztiválok állandó fellépője. Legutóbbi, idén tavasszal megjelent Traktorist című albumukat a neves világzenei szaklap, a Songlines beválogatta a Top of the world vagyis „A hónap tíz legjobb új lemeze” listájára. Ezt az albumot mutatják be most a VIDOR Fesztivál közönségének.

 

CANTECA DE MACAO (Spanyolország)

 A spanyol új flamenco stílus legújabb felfedezettjei, akikkel most ismerkedhet meg a magyar közönség s akikről az elkövetkező években még minden bizonnyal igen sokat fogunk majd hallani. A modern elektronikus hangzást a flamenco hagyományokkal egyedien ötvöző zenekar lendületes és izgalmasan új hangzásvilága s magával ragadó temperamentumú koncertjei világszerte egyre népszerűbbek és egyre több rajongót vonzanak, bizonyosan Nyíregyházán is sok új hívet szereznek majd maguknak.

 

 

 

[bg|Cikkek/2009_09/Cikk/VidorFesztivalUtolsoNap|2|265|sort|Vidor Fesztivál - Csütörtök]