Interjú Haraszti Anikóval a Helyi Termék Fesztiválról

Interjú Haraszti Anikóval a Helyi Termék Fesztiválról A Tudatos Vásárlók Egyesülete a nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel, a Pécsi Zöld Körrel és a veszprémi Csalán Egyesülettel karöltve Helyi Termék Fesztivál sorozatot rendez. Nyíregyházára szeptember 12-én érkezik a rendezvény. Erről kérdeztük a TVE képviselőjét, Haraszti Anikót.

Nyírségi Ősz 2009

Nyírségi Ősz 2009

 

- Mi a célja a rendezvénynek?

- A fesztiválnak az a célja, hogy itt Nyíregyházán egymásra találjanak azok a fogyasztók, akik valamilyen alternatív fogyasztási módokat keresnek, egészségtudatosabban, környezettudatosabban szeretnének vásárolni, de nem tudják, hogy ezt pontosan hol tehetnék meg. A másik oldalról azoknak a termelőknek szeretnénk megjelenési lehetőséget biztosítani, akik itt termelnek, itt dolgoznak, itt nyújtanak szolgáltatásokat. Szeretnénk, ha mindkét oldal jól járna. Az egyik kapna egy megbízható vásárlóréteget, a másik pedig egy megbízható szolgáltatási termékkört.

 

Interjú Haraszti Anikóval a Helyi Termék Fesztiválról

 

- Van-e konkrét célközönség? Kinek érdemes kilátogatni a Jókai térre és miért?

- Azt szeretnénk, ha a fesztivál családi program lenne, nem véletlenül hétvégén, és a Nyírségi Ősszel egy időben kerül megrendezésre. A felnőtteknek színpadi koncertek, valamint Szőke András előadása lehet a vonzó, a gyerekeknek pedig kézműves foglalkozásokat, játékokat, tombolát szerveztünk. Tehát minden korosztály számára kikapcsolódást jelenthet ez a nap.

- Nem ez az első ilyen Helyi Termék Fesztivál, az ország több pontján volt és lesz is hasonló rendezvény. Miben más ez a nyíregyházi?

- A méretében mindenképpen más, a tavalyi események jóval kisebbek voltak, a fellépők is szűkebb körből érkeztek, illetve a szakmai része is csupán egy vásáros kitelepülés volt. Nyíregyházán több mint 50 kiállító várja majd az érdeklődőket és programokat is színesítettük, hogy minél több emberrel megismertethessük ezt a kezdeményezést.