Beemelték az üvegalagutat, szerkezetkész az Ócenárium

Beemelték az üvegalagutat, szerkezetkész az ÓcenáriumFontos állomásához érkezett Állatparkunk nagyszabású fejlesztési programja: csütörtökön beemeltük az indonéz szigetvilág dzsungelét idéző építmény földszintjén kialakításra kerülő Ócenárium legfontosabb elemét, az úgynevezett üvegalagutat.

A Svájcban gyártott és különleges szállítójárművel érkezett többrétegű, nagy teherbírású egység azt a célt szolgálja, hogy a látogatók a belsejében közlekedhetnek, miközben a félmillió liternyi tengervízben lévő élőlények zavartalanul élhetik mindennapjaikat.

 

Beemelték az üvegalagutat, szerkezetkész az Ócenárium

 

Az igen látványos szerkezet beemelését követően kezdjük meg a végső szigetelést, a szűrőrendszerek elhelyezését és kerülhet majd sor az egyik legfontosabb műveletre: a tengervíz készítésére is. Mindehhez 17 tonna sót használunk fel és szivattyúk közbeiktatásával keverjük el a sót úgy, hogy literenként a víz 34 gramm sót tartalmazhat.

Ha a próbaüzem sikeres lesz, akkor hozzálátunk a leendő lakók szállításához, jöhetnek a cápák. Külön medencében lesznek láthatók a korallok, lesz polipos, - medúzás - és murénás is.

A nagyközönség jövő tavasztól láthatja majd az ázsiai szigetek számos érdekességét, csodáját.