Baktalórántházán megnyílt a Kistérségi Gyerekesély Iroda

A miniszterelnök, Bajnai Gordon, és Ferge Zsuzsa, a Gyermekszegénység Program Iroda vezetője nyitotta meg a mai napon Baktalórántházán a Baktalórántházi Kistérség szervezésében létrejött Kistérségi Gyermekesély Irodát.

 

 

 A Kistérségi Gyerekesély Iroda ünnepélyes megnyitóján köszöntőjében Simon József a Kistérség elnöke, üdvözölte elsősorban a jelenlévő, és a térségben élő gyerekeket, köszöntötte a megjelent Miniszterelnököt, Ferge Zsuzsát, a gyerekszegénység program elindítóját, Gazda Lászlót, Veres Jánost, Szabados József országgyűlés képviselőket, és a térség polgármestereit.

Bajnai Gordon miniszterelnök érkezése 

 

Baktalórántháza Kistérség elnöke elmondta, hogy 2008 – ban indították a gyerekszegénység elleni nemzeti programot, ami egy 3 éves program keretében zajlik.
A komplex kistérségi gyerekesély program megvalósítására 500 millió Ft – ot kapott a kistérség. Emellett megemlítette, hogy az eddigi projekt is már több száz ember, több száz munkaórájának köszönhető.

 

Bajnai Gordon, miniszterelnök, három nagy felelősségvállalásról szólt, ami a program kulcspontja, a közösségi felelősségről, ami a magyar gyerekek esélyeiért kell küzdjön.
A szervezők felelősségéről, melyben megemlítette a szülők, tanárok, illetve az MTA szakemberek felelősségvállalását is.
Illetve szólt a gyerekekhez, és az Ő felelősségüket abban határozta meg, hogy tanulással, sportbeli, vagy egyéb a jelenleg is megtekinthető rajzpályázatbeli teljesítményükkel tudnak tenni önmagukért.

 

Ferge Zsuzsa, hangsúlyozta a megnyitón, a program célja az, hogy elérjék, a gyerekek akarjanak kezdeni valamit az életükkel, akaratuk ki tudjon bontakozni, és meg tudjon valósulni.

 

Az ünnepélyes megnyitót követően megtekinthették a résztvevők, a rajzpályázat győztes munkáit, és megnézhették a térségből érkező iskolás gyerekek Halász Judit – Így készült a Csiribiri – műsorát, amelyet a miniszterelnök Úr is megtekintett a gyerekekkel.

A Baktalórántházáért, és a térségéért dolgozó szervezetek további fejlődést szolgáló programjairól bővebben olvashatnak:
www.kozepnyirseghacs.hu
www.baktaikisterseg.hu címeken.

 

Online Menedzser