Betörőbandát füleltek le Nyíregyházán

Betörőbandát füleltek le NyíregyházánHétfőn napközben egy nyíregyházi társasház egyik emeleti lakásba törtek be. Az elkövetők egymillió forint értékben vittek el főleg elektronikai cikkeket. Egy környékbeli éber férfi bejelentésének köszönhetően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói forró nyomon indulhattak a betörők után.

  A gyors intézkedések eredményeként rövidesen el is fogták az öt feltételezett tettest, akiktől hiánytalanul lefoglalták az eltulajdonított értékeket, és számos betörőszerszámot is találtak autójukban. A 19-25 éves helybeli gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. Az öt férfit eddig két betöréssel gyanúsítják, de Nyíregyházi Rendőrkapitányság eljárása vizsgálja, hogy összefüggésbe hozhatóak-e a belvárosban a közelmúltban elkövetett hasonló bűncselekményekkel is.

 

A lakásbetörések jelentős részét napközben követik el. A rendőrség kéri, ha bárki gyanúsat tapasztal lakókörnyezetében, azonnal hívja a 107-es telefonszámot!

Próbálja megjegyezni a gyanús személyek külsejét, ruházatát, ha gépkocsival vannak, akkor írja fel a rendszámot, színt és típust! Az állampolgári éberség felbecsülhetetlen segítséget jelenthet a nyomozóhatóságnak.