Tiszavasvári - Hamis láncfűrészek

Tiszavasvári - Hamis láncfűrészek A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőre ellenőrzött egy tilosban várakozó román rendszámú kisbuszt múlt csütörtökön. Az igazoltatás során a járműből előkerült tíz láncfűrész, melyek egy világmárka jelzését viselték, ám a feltehetően nem valódiak.

Az eljárásba bevont szaktanácsadó megerősítette a rendőrök feltevését; a külföldieknél talált silány minőségű motoros fűrészek értéke darabonként kb. tizenötezer forint, míg ha valódiak lennének, több mint kétszázezer forintba kerülnének.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság áru hamis megjelölése* bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást, a gépeket lefoglalták. A járműben utazó román állampolgárok tanúkihallgatásukon azt mondták, hogy a nyíregyházi piacon verték őket át, ahol saját maguknak vették a láncfűrészeket. Az ünnepi bevásárlások kezdetén a rendőrség arra figyelmeztet: jól gondolják meg, mit, hol és mennyiért vesznek meg!

 

*Jogszabályi háttér:
Áru hamis megjelölése

296. § Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.