Látogatási tilalom változás a Szabolcs megyei kórházakban

Az Egészségügyi Holding Zrt. vezetése úgy döntött, hogy január 12.-től a teljes látogatási tilalmat a Jósa András Oktatókórház  (Nyíregyháza) és a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő  (Fehérgyarmat, Vásárosnamény) esetében részleges látogatási tilalomra módosítja, míg a Sántha Kálmán Szakkórház  (Nagykálló) esetében feloldja a látogatási tilalmat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezetése 2009. november 19.-én látogatási tilalom bevezetéséről döntött a Holdinghoz tartozó mindhárom kórházban. Az elmúlt hetekben a megyében jelentős mértékben csökkent az új influenza gyanúval felvett, kezelést igénylő betegek száma.

 
Ezért az Egészségügyi Holding Zrt. vezetése úgy döntött, hogy 2010. január 12.-től a teljes látogatási tilalmat a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. (Nyíregyháza) és a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. (Fehérgyarmat, Vásárosnamény) esetében részleges látogatási tilalomra módosítja, míg a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. (Nagykálló) esetében feloldja a látogatási tilalmat.
 
A nyíregyházi és a fehérgyarmati kórház esetében a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad azokon az osztályokon, ahol az új influenzás betegeket ellátják, illetve ahol veszélyeztetett betegeket kezelnek.
 
 
A Jósa András Oktatókórházban 2010. 01. 12-től a látogatási tilalom kizárólag a Szülészet - Nőgyógyászati, az Újszülött, a Fertőző és az Intenzív Osztályokra vonatkozik.

 
A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdőben2010. 01. 12-től a látogatási tilalom kizárólag a a fehérgyarmati székhelyen működő Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályra (AITO), a Szülészet - Nőgyógyászati, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályra, valamint a vásárosnaményi fióktelepen működőII. Belgyógyászati Osztályra és a Gyermekrészlegre vonatkozik.
 
 
Tekintettel arra, hogy semmiképpen nem tekinthetjük megszűntnek az influenza pandémiát és a szezonális influenza alakulásáról sincsenek még adataink, arra kérjük a lakosságot, hogy mind a betegek, mind a saját érdekükben, csak a kijelölt időpontokban, csak egyesével és csak egészséges felnőttek látogassák a betegeket.
 
 
Köszönjünk betegeink és a hozzátartozók megértését!