Boldog Nőnapot!

 A nemzetközi nőnap az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, amely arra a hosszú útra emel emléket, amelyet a nők évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek. A nemzetközi nőnap az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, amely arra a hosszú útra emel emléket, amelyet a nők évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek.

Ezt a nemes napot minden évben március 8-án ünnepelik szerte a világon, és a kialakult szokás szerint férfi társaink virággal köszöntik a számukra kedves hölgyeket.

"Manapság jobban elterjedt szokás, hogy a virág mellé valami apró ajándékkal is meglepik a hölgyeket, például borral vagy csokoládéval" - mesélte Varga Bálint. Majd hozzátette: "a legtöbb férfi nem tudja milyen bort szeret kedvese, édesanyja, kolléganője. Tapasztalataim szerint a hölgyek többsége az édes borokat kedvelik, ezt mutatja az is, hogy Nőnap vagy Valentin-nap alkalmával az édes fehérborok kereslete növekedik, hiszen ezeket a borokat mindkét nem képviselői kedvelik."

Egy reprezentatív felmérés szerint is helytálló az iménti állítás, hiszen a megkérdezettek 45%-a preferálja a fehér borokat, 36%-uk vörösbor párti és 19%-uk szereti mindkét fajta bort kedveli. Viszont megoszlik, hogy ki milyen fajta borokat kedvel, hiszen a felmérések szerint a borfogyasztók 25%-a édeset, 21%-a félédeset, 12%-a félszárazat és a 20-a száraz borokat preferálja.

A fenti számok tekintetében mielőtt meglepjük nőnap alkalmából hölgy ismerőseinket próbáljuk megtudni, melyik borokat kedveli a legjobban vagy törekedjünk az arany középút megtalálására.