Leveleken, Őrön és Vaján járt az ÖKO-Pannon interaktív környezetvédelmi mesejátéka

Leveleken, Őrön és Vaján járt az ÖKO-Pannon interaktív környezetvédelmi mesejátéka Levelek, Őr, Vaja, 2010. március 11-én, idén tavasszal hatodik alkalommal indul országjáró körútjára ÖKO Panna és ÖKO Palkó, a szelektív hulladékgyűjtés két hőse, hogy megmutassák a legfiatalabbaknak, hogyan válhatnak ők is a környezetük védelmezőivé.

„Hajnal” – szelektív szuperhős-képzés 60 percben
 
 
 
Leveleken, Őrön és Vaján járt az ÖKO-Pannon interaktív környezetvédelmi mesejátéka  Az eddigi több mint félezer előadáson 30 000 gyerek vett részt – ma a leveleki, őri és vajai  óvodások, iskolások láthatták a darabot.
A Hajnal című mesejáték az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramjának legfiatalabbakat megcélzó előadása.
A darab, melynek előadói a Maskara Társulat hivatásos színészei, kifejezetten óvodás közönség számára készült. Az előadássorozat célja, hogy már kisgyerekkorban kialakuljon a környezettudatos szemlélet, és a legkisebbek számára is természetessé váljon a hulladékok különválogatásának gyakorlata.
 
Leveleken, Őrön és Vaján járt az ÖKO-Pannon interaktív környezetvédelmi mesejátéka Ez a hatodik alkalom, hogy a mesejáték országos turnéra indul, a társulat az elmúlt öt évben több mint félezer előadást tartott, 30 000 gyerek részvételével.
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával idén tavasszal 40 előadást szervez az ország különböző hátrányos helyzetű településeire, de az év második felében további partnervárosokba, falvakba is ellátogat a mesejáték.
 
A gyerekek nemcsak nézői, hanem résztvevői is az előadásnak, így könnyen és játékosan vésődik be minden, amit a különböző színű gyűjtőedényekről tudniuk érdemes. Bár a darab a kicsiknek szól, azért a nagyok is tanulhatnak belőle, hiszen az ÖKO-Pannon üzenete a sok ezer gyermeken keresztül sok ezer szülőhöz is eljut.
 
 
Helyszín és időpont
 
2010.03.11. – 9:00
Levelek
Gárdonyi Géza Ált. Isk. és Óvoda
Kossuth u. 3.
2010.03.11. – 11:00
Őr
Napközi Otthonos Óvoda
 
Arany J. u.2.
2010.03.11. –13:30
Vaja
Molnár Mátyás Általános Iskola
Leiningen u. 1.
 
 
 
 
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-ról
 
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. feladata a szelektív hulladékgyűjtés országos szintű koordinációja. A szervezet összehangolja a rendszerébe bekapcsolt városok, helyi közszolgáltatók, valamint más hulladékgyűjtők és -hasznosítók tevékenységeit, és koordinálja az anyagok áramlását a kibocsátástól a gyűjtésen át egészen a hasznosításig. Az ÖKO-Pannon a szelektív hulladékgyűjtésben résztvevő városok felnőtt és gyermek lakosságának rendszeres tájékoztatásával és folyamatos oktatásával segíti a már kiépített szelektív gyűjtő rendszerek hatékony használatát. Célja, hogy a visszagyűjtött hasznosítható anyagok mennyisége növekedjék, a hulladéklerakók – és vele a környezet – terhelése pedig jelentősen csökkenjen.
 
 
 
További információ:
Pribelszki Edina                                                              Kiss Huba
ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.                                                  Noguchi Porter Novelli
1/383 9305                                                                      1/312 7289
epribelszki@okopannon.hu                                              hkiss@noguchi.hu
www.okopannon.hu