Váltságdíjat követeltek egy nyíregyházi férfiért

Váltságdíjat követeltek egy nyíregyházi férfiért Egy nyíregyházi férfit elraboltak csütörtökön délután és szabadon bocsátásáért egymilliót követeltek. Az emberrablók akcióját a rendőröké követte, melynek köszönhetően a három elkövetőt 10 órán belül őrizetbe vették.

Telefonon érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy 36 éves nyíregyházi férfitól 1 millió forintot követelnek szabadon bocsátása fejében.

A délutáni órákban Nyíregyházán egy helyi férfit három ukrán férfi erőszakkal arra kényszerített, hogy autóba üljön, majd elhajtottak vele. Szabadon bocsátásáért 1 millió forintot követeltek tőle. Mivel a férfinél nem volt ennyi készpénz, egyik munkatársát hívta föl telefonon, aki kamionnal ment a megbeszélt helyre, ahol a rakományt és a nála lévő pénzt (280.000-ft) ajánlotta fel munkaadójáért, amit az emberrablók el is fogadtak volna. Ekkor érkeztek a helyszínre, az M3-as autópálya Igrici pihenőjéhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik ellenőrzés alá vonták a kamion és a személygépkocsi utasait. Meghallgatásuk során kiderült, hogy azért rabolták el a férfit, mert elszámolási problémáik voltak egymással, és az ukrán fél, így szándékozott ezt lerendezni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 3 ukrán férfit őrizetbe vették emberrablás megalapozott gyanúja miatt.