Dupla adag Őrült nő a tokaji színházban

Dupla adag Őrült nő a tokaji színházban Duplázik az Őrült nők ketrece a tokaji Paulay Ede Színházban. Jean Poiret 1973-ban írt híres színdarabját a miskolci teátrum művészei adják elő a Borok Fővárosában. A tokaji deszkákon bemutatandó darabot a Miskolci Páholy (a miskolci színházat szponzoráló társaság) tagjai is a városban tekintik meg április 24-én, szombaton.

Dupla adag Őrült nő a tokaji színházbanKét férfi, egy eset. Talán a nyolcvanas évek kedvelt NDK krimisorozatának címe ráillene az Őrült nők ketrecének történéseire is.
 
A darab két férfiról szól, akiket nemcsak a közös munka, hanem a szerelem is összeköt. Georges egy saint-tropezi bár tulajdonosa, párja pedig a túlzottan féltékeny és olykor hisztérikus Zaza Napoli, az ismert dizőz. A klub különlegessége, hogy az esti előadásokban nőknek öltözött férfiak szerepelnek.
 
 
Húsz boldog évet él együtt a transzvesztita énekes és szerelme, amikor felbukkan Georges fia, aki nősülni akar.
 
Ezzel egészen addig nincs is probléma, amíg ki nem derül, hogy a gyermek szerelmének apja „egészen véletlenül” az ultrakonzerv Barchét szenátor. A politikus a frigy megkötése előtt találkozni akar leendő veje családjával, ezzel pedig elindul a bonyodalmak sora.
 
A transzvesztita énekest el kell távolítani a családi, ámde nem túl polgári otthonból (ami persze nem sikerül), és jól kell vizsgázni a szigorú apósjelölt előtt is…
 
 
Dupla adag Őrült nő a tokaji színházbanA komédiát 1973-ban vitte színre Jean Poiret, öt évvel később pedig Edouard Molinaro készített belőle filmet Michel Serrault főszereplésével.
 
A darabot a Miskolci Nemzeti Színház művészei kétszer is bemutatják (április 23, péntek és április 24, szombat) a tokaji teátrumban.
 
Az este hét órakor kezdődő előadásoknak már a szereposztása is garancia a sikerre, a bártulajdonost Vida Péter-, Zaza Napolit (akit fériként Albinnak hívnak) Szirtes Gábor-, a félelmetes politikust pedig Áron László játssza.
 
 
A rendező a Jászai Mari–díjas Korcsmáros György.
 
A két felvonásos komédiát szombaton a Miskolci Páholy tagjai is Tokajban tekintik meg.
 
A mecénásokat délután gólyalábasok fogadják a város főterén egy rövid produkcióval, de a produkció persze minden érdeklődő előtt nyitott.
 
 
 
 
 
Helyszín: Paulay Ede Színház (Tokaj, Serház út 55. – Tel: 36 42 352 003 – e-mail: szinhaz@tokaj.hu – web: www.szinhaz.tokaj.hu)
Időpont: 2010. április 23. és 24. 19:00 h.
Jegyár: 2.200 Ft
 
 
 

 
 

Jean Poiret: Őrült nők ketrece (komédia két részben)

- fordította: Vinkó József -
 
 

Szereposztás:

Georgers, az Őrült nők ketrece tulajdonosa – Vida Péter
Zaza Napoli (Albin), a transzvesztita énekes – Szirtes Gábor (Jászai-díjas)
Laurent, Georges fia – Kis Domokos Márk
Georges Barchét, az ultrakonzervatív politikus – Áron László
Barchét asszony, a felesége – Molnár Anna
Murial, a lányuk – Ramocsa Emese
Simone, Laurent anyja – Seres Ildikó
 
Jakab – Molnár Sándor Tamás
Francis, rendező – Molnár Erika
Mercédes – Keresztesi László
Tabaro, könyvelő – Kulcsár Imre
Zorba, újságíró – Baj László
 
Díszlettervező – Menczel Róbert (Jászai-díjas)
Jelmeztervező – Laczó Henriett
Színpadmester – Szobonya Ferdinánd
Ügyelő – Lichtenstein Pár
Súgó – Reiter Krisztina
Rendezőasszisztens – Radnai Erika
 
Rendező – Korcsmáros György (Jászai-díjas)