Kockásliliom túra

Kockásliliom túra Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2010. április 10-én kockásliliom túrát szervez, mely során a résztvevők a liliomon kívül megcsodálhatják a Beregi-sík tavaszi virágszőnyegét és madárvilágát.

 

Kockásliliom túra

2010. április 10. (szombat)
 

Hazánk védett növényeinek egyik legszebbike a kockás liliom, melynek legnagyobb állománya a Szatmár-Beregben található. Rózsaszínes, sakktáblaszerűen foltos, bókoló virágaival sok természetfotóst megihlet. Annak ellenére, hogy természetvédelmi oltalom alatt áll (természetvédelmi értéke 10.000 Ft), szépsége miatt a tudatlan kirándulóknak egy-egy virágcsokrában megjelenik e ritka növényfaj. A szemet-lelket gyönyörködtető liliommal az egyesület szakembereinek vezetésével, lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatnak az érdeklődők.
A kirándulásra szeretettel várjuk a kirándulni vágyó családokat és a természetfotósokat!
 
 Túravezetés
  ingyenes
 
Túráink helyszíne: Beregi-sík, Márokpapi környéke
 

Időpont: 2010. április 10. (szombat)


Jelentkezés előfeltétele: az Egyesület honlapján (www.e-misszio.hu) található jelentkezési lap, a hozzá kapcsolódó kérdőív kitöltése és az Egyesülethez történő eljuttatása (fax: 42/504-403, v. szokezs@e-misszio.hu.

Találkozó: április 10. (szombat), 1000-kor az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolájánál (Márokpapi, Kossuth u. 111.)

Megközelíthetőség: Autóval Budapestről Nyíregyháza az M3-as autópályán érhető el. A helyszín Nyíregyháza – Vásárosnamény – Márokpapi útvonalon, a 41-es úton közelíthető meg. A 41-es útról Csaroda után 2 km-re kell letérni jobbra.

Ajánlott útvonal és látnivalók: Nyíregyháza – Vásárosnamény – Tákos– Márokpapi – Tarpa – Nyíregyháza
 
• Tákos (akik még nem jártak ezen a vidéken, azoknak ajánljuk a református templom és a Keresztszemes Múzeum megtekintését, továbbá itt lehetőség van kávézásra is)
 
• Márokpapi Csiperke Erdei Iskola (túránk kiindulópontja)
 
• Tarpa (Bereg Kincsei – helyi termékek boltja, Szárazmalom)
 
• Nyíregyháza

 
 
 

Egyéb tudnivalók:

 

Mivel a tavasz bővelkedik a csapadékban, amelyet a beregi agyag nagyon jól visszatart, a zavartalan kirándulás érdekében mindenkinek ajánlott a gumicsizma használata! Továbbá érdemes fényképezőgépet és távcsövet is hozni. Az étkezés egyénileg történik, ezért ajánlatos egy napra elegendő ételt és italt hozni mindenkinek.
 
Kapcsolattartó: Szőke Zsuzsa - 20/431-8086, Kolocsán Tünde - 70/389-7793).