Akik fotókkal szeretik Nyíregyházát!

Szeretlek Nyíregyháza Folytatódik az Egy város arcacímű projekt, mely az E-Misszió Egyesület keretén belül jött létre, s 2010 márciusa óta számos fotósoknak szóló pályázattal, kiállítással, fotóstúrával, párbeszédkörrel jelentkezett.
A program jelmondata: „Szeretlek Nyíregyháza!

 

Városunk szerethetőségének egyik oka magában a városban rejlik, bájában, kedvességében, egyszerűségében.
A fotóstúrák Nyíregyháza arcát igyekszenek a nyíregyháziak szemével meglátni és megmutatni. Az első fotóstúra csaknem félszáz fotósa között diákok, tanáraik, felnőttek, amatőrök és profik egyaránt részt vettek. Akkor a belváros és a Széchenyi utca útvonalon haladtak végig a lelkes túrázók.
Az első túra alkalmával Boros György, városunk ismert fotóművésze osztotta meg a túra végén tapasztalatait, tudását a fotózásról és a város fotóséletéről.
 
 
A második fotóstúrára 2010. június 14-én, hétfőn kerül sor.
 
A jelenlegi túra útvonala a Tölgyes Csárdától kezdődően a Sóstói-erdő és annak környéke, a villasor és a főiskolák. A programot két részre bontják a szervezők. A 14 órától induló csapat a fiatalokat hívja túrára. A második csapat, az idősebbek 17 óra után indulnak fényképezőgépeikkel felfedező útra. A fiatalok számára szervezett sétán Dr. Szigetvári Csaba botanikus tart egy kisebb előadást a Sóstói-erdő értékeiről. Az idősebbek, munkából érkezők 17:00 -kor találkoznak a Tölgyes Csárdánál, a Sóstói-erdő szépségei mellett a villasort, a főiskola és a stadion épületeit fotózzák majd.
 
A túra végén ismét sor kerül egy tartalmas beszélgetésre Soltész István fotográfus közreműködésével, 19 órai kezdettel a Főiskola területén lévő Ír Sörözőben, aki természetfotózásról és az argentumkameráról osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel.
Az összegyűlt fotókat a fotósok feltölthetik a most készülő weboldalra, melynek neve:www.legvaros.hu. Hogy miben leg Nyíregyháza? A fotókból is ki fog derülni
 
 
Várunk mindenkit szeretettel erdei fotóstúránkra!