Interjú Bukovinszky Bélával, a Hegyalja Fesztivál főszervezőjével

Interjú Bukovinszky Bélával, a Hegyalja Fesztivál főszervezőjével Bukovinszky Bélával, a Hegyalja Fesztivál főszervezőjével készített interjúnkban a 2010-es árvízi helyzetről és az új fejlesztésekről kérdeztük.

- A hatalmas árvíz ellenére már elég korán eloszlattátok az emberek félelmeit a tekintetben, hogy elmarad-e a fesztivál. Már nem először találkoztatok hasonló szituációval, miben volt esetleg más a 2010-es katasztrófa?

- Amikor én legelőször láttam ilyen mértékű árvizet,az 2005-ben volt, idén már nem ijedtem meg annyira, mint akkor. Nagyjából tudtuk, hogy mire számítsunk. Nagyobb kihívást jelent, nagyobb erőfeszítést, több embert, több gépet igényel, viszont az, hogy a Hegyalja Fesztivál megrendezése veszélybe kerüljön, az egy pillanatig sem forgott kockán.

- Folyamatosan fejlődik a fesztivál, idén is több újdonság várja majd a bulizókat. Melyek azok a fejlesztések, amelyek esetleg pont az árvíz miatt maradtak el?

- Egy vízi tanösvényt szerettünk volna idén megvalósítani, ezt a magas vízállás miatt elhalasztottuk. A Tisza Kempingben egy diákszállót is szerettünk volna kialakítani, de tavasszal, amikor az alapozási munkálatok kezdődtek volna, még víz alatt volt a terület. Az új beléptetőrendszer részben megvalósult, ami azt jelenti, hogy az a placc, amin az új rendszer kerül kialakításra, az már elkészült, maga a beléptető épület még várat magára. A fejlesztés mellett a terjeszkedés is látványos. 2000-ben először megrendezett fesztiválon még kb. 6 hektáron voltunk jelen, mára már 20 hektárra nőtt a rendezvény területe. Dinamikus fejlődés figyelhető tehát meg, és úgy gondolom, hogy 1-2 éven belül elérjük a területi növekedés végét, és onnantól kezdve a komolyabb fejlesztésekkel is elkezdhetünk foglalkozni.

- Akik nem autóval vagy motorral érkeznek a fesztiválra, hanem a jó öreg tömegközlekedési eszközökkel, közülük sokan fárasztónak találják a hosszú gyaloglást a kempingig a hatalmas pakkokkal. Terveznek-e esetleg valamilyen fesztiváljáratot az állomástól a bejáratig?

- A tokaji önkormányzat már tavaly is beruházott egy séta buszjáratra, amelyre fölfért csaknem száz ember és folyamatosan közlekedett a vasútállomás és a fesztivál bejárata között.  A másik jó hír, hogy a FőTaxival sikerült megállapodnunk, hogy idén 22 autóval fognak folyamatosan szállítást végezni, helyi tarifával.

 


Kattints a képre a galériához...