Jövő héten rajtol a 17. Veterán Atlétikai Európa Bajnokság Nyíregyházán

Jövő héten rajtol a 17. Veterán Atlétikai Európa Bajnokság Nyíregyházán Több, mint háromezer versenyzővel indul július 15-én a 17. Veterán Atlétikai Európa Bajnokság Nyíregyházán - tudtuk meg a pénteki sajtótájékoztatón Máthé Csabától, az Eb szervezési igazgatójától.

Összesen 3120 versenyző érkezik a versenyre 14-25-e között, ebből 310 magyar versenyző, 33 pedig nyíregyházi.
Máthé Csaba kiemelte, hogy a legidősebb versenyző a nők között az 1914-es születésű Ljubica Gabric lesz, aki három számban, súlylökésben, diszkosz-és kalapácsvetésben áll rajthoz.

A fő versenyszámok két helyszínen zajlanak, a Városi Stadionban már elkészültek a felújítások, a tiszavasvári úti pályát pedig jövő hét elején adják át, így csütörtökön már ott is elkezdődhet a verseny. A tájékoztató végén Máthé Csaba és Bocskai István, az Autóméry Kft. képviseletében Eb szponzori szerződést írt alá.

Veterán Atlétikai Európa BajnokságA hivatalos, színpompás megnyitó a Kossuth téren veszi majd kezdetét július 14-én 20 órától. Az ünnepség részeként 700 postagalambot engednek majd szabadon, ami a békét és sportbarátságot jelképezi. Ez után koncert következik, majd háromnegyed tíztől tűzijátékban gyönyörködhetnek a résztvevők és érdeklődők.

Július 14-től július 24-ig Mini VIDOR Fesztivál is lesz Nyíregyházán, a Kossuth téren ugyanis minden este 20 órától 22 óráig különféle nyíregyházi művészek adnak majd műsort. Július 24-én pedig 20 órától a TV2 Road Show-ja is csatlakozik az eseményhez.