Baltával követelte tartozását egy buji férfi

Baltával követelte tartozását egy buji férfi Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás és magánlaksértés megalapozott gyanújával vett őrizetbe egy 44 éves buji férfit hétfőn az Ibrányi Rendőrőrs. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 23-án este a kaput berúgva bement egy utcabeli férfi házába, és baltával a kezében kétezer forintot követelt egy korábbi munkavégzés miatt.

Követelésének úgy adott nyomatékot, hogy a balta tompa felével háton ütötte a 29 éves sértettet, majd a hűtőszekrénybe vágta az eszközt. Végül az állítólagos tartozás fejében egy mikrohullámú sütőt és egy mobiltelefont vett magához.

    A vallomások szerint a két férfi korábban jóban volt, az elkövető egy baráti segítségként elvégzett közös kaszálás után kezdte követelni a szóban forgó kétezer forintot. Az erőszakos bűncselekmények miatt is többszörösen büntetett előéletű gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy elégtételt vesz, amint kiengedik a rendőrségről, ezért az Ibrányi Rendőrőrs kezdeményezi előzetes letartóztatását.