Fennakadások a Miskolc – Nyíregyháza vonalon a vihar miatt

Fennakadások a Miskolc – Nyíregyháza vonalon a vihar miatt A vihar miatt kiesésekre és fennakadásokra lehet számítani a vasúti közlekedésben a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza és a Budapest–Szolnok–Debrecen vonalon.


Este hat órától Mezőkövesd – Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között egyik vágányon sincs feszültség a felsővezetékekben, mert az átvonuló vihar fákat döntött a vasúti pályára, leszakítva a vezetékeket. A Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonal vonatforgalma ezen a szakaszon áll. A MÁV szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán, de a munkálatok akár reggelig is eltarthatnak, mert több felsővezeték-tartóoszlopot is kidöntöttek a fák. Reggel várhatóan dízelvonatatással indulhat meg a forgalom, addig vonatpótló autóbuszok fogják szállítani az utasokat.

Miskolc–Nyíregyháza vonalszakaszon Rakamaz és Görögszállás között szállítják vonatpótló autóbuszok az utasokat.

A Budapest–Szolnok–Debrecen vonalon jelentékeny késések vannak, mert Kisújszállás és Karcag  között este hét óra óta csak egy vágány járható  felsővezeték-szakadás  miatt. A viharos időjárás okozta problémák miatt itt átlagosan egy órával hosszabbodott meg a személyszállító vonatok menetideje.

Az időjárás okozta késések és kellemetlenségek miatt utasaink szíves türelmét és megértését kérjük.

 

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM