Kérdések és válaszok a nyíregyházi Biztor Iskoláról I.

Kérdezgetik egymást a most érettségizett fiatalok és szüleik. Milyen tanulási és karrier lehetőségek vannak azok előtt, akik a felsőoktatás kapuján nem tudtak, vagy nem is akartak belépni? A NYÍREGYHÁZI HÍRPOLTÁL és a BIZTOR MODERN OKTATÁSI STÚDIÓ SZAKKÖZÉPISKOLA  oldalaira érkezett kérdésekre Faragó Péter iskolaigazgató válaszol:
Mi a különbség az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli képzés között? A BIZTOR MODERN OKTATÁSI STÚDIÓ SZAKKÖZÉPISKOLA  jelenleg csak iskolarendszerű képzéseket indít! A fő különbség az, hogy az iskolarendszerű képzéseket az állam támogatja, tehát bizonyos feltételek teljesülése esetén (ezekről bővebben lásd a "Mikor ingyenes az OKJ-s képzés?" kérdést) ingyen vehetsz részt a képzésben. Ezzel ellentétben az iskolarendszeren kívüli képzéseket nem támogatja az állam. Felnőttképzésért nézd meg a http://biztormost.hu oldalt.
 
Mi a különbség a nappali-, esti-, levelező tagozat, és az egyéni tanrend között? A nappali oktatás gyakorlati része csoportmegbeszélés függvényében délelőtt 10, vagy 12 órakor kezdődik, az elméleti oktatás egységesen minden szakon 15 órától a szakok órarendje szerint 18 vagy 19 óráig tart.
Az esti oktatás hetente két alkalommal szerdai és pénteki napokon 15 órától lesz.  Ez azoknak ideális, akik munka, vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudnak részt venni a nappali oktatáson, az időponton kívül egyébként ez az oktatási forma teljesen megegyezik a nappali oktatással.
 
Egyéni tanrendet a nappali-, vagy az esti tagozaton lehet kérni. Azok a tanulók kérhetnek egyéni tanrendet, akik főiskolára vagy egyetemre járnak, ezért nem tudnak minden órán részt venni, de mégsem szeretnének a szakképzési lehetőségeinkből kimaradni.
Diákigazolvány a nappali és esti képzésen is jár!
 
Ki jelentkezhet az iskolába? Bárki, aki rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal. De figyelem: nem mindenki tanulhat ingyenesen! Erről részletesebben lásd a "Mikor ingyenes az OKJ-s képzés?" kérdést!
 
Mit kell tudni az OKJ-ről? Az OKJ az Országos Képzési Jegyzék rövidítése. Államilag elismert, akkreditált képzések jegyzéke, amely bizonyítványt országszerte, és az Európai Unióban is elismerik.
A képzés modulokból áll. Az OKJ-s bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsga is ezekből a modulokból épül föl.
A modulrendszer lehetővé teszi, hogy az alábbi hierarchiába soroljuk az OKJ képzéseket:
Alap-szakképesítés: A szakmai és vizsgakövetelmény több más szakképesítéssel közös modult/modulokat tartalmaz. Jellemzően hosszabb képzési idejű, amely munkakör(ök) ellátására képesít.
Részszakképesítés: Egy szakképesítésnek részben vagy egészben a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott moduljaiból épül fel, legalább egy munkakör ellátására képesít.
Szakképesítés-elágazás: A szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott modulokból épül fel, amely kötelezően választandó - az elágazásra jellemző - modullal/modulokkal együtt munkakör ellátására képesít.
Szakképesítés-ráépülés: A szakmai és vizsgakövetelmény szerinti szakképesítésre/szakképesítés-elágazásra épül, a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott modulokból épül fel, újabb munkakör(ök) ellátására képesít.
 
Milyen ingyenes nappali képzéseket indítanak a 2010/2011-es tanévben?
Képzéseink:
OKJ szám: 54 321 01
 

 

 

ÚJSÁGÍRÓ, KONFERANSZIÉ

 

 

 

2 évfolyamos emelt szintű szakképzés -

 

 

 

a legjobbaknak Magyar Újságírók Közössége

 

 

 

tagság és sajtóigazolvány

 
OKJ szám: 54 211 01 0000 00 00
 

 

 

ALKALMAZOTT FOTOGRÁFUS

 

 

 

2 évfolyamos emelt szintű szakképzés -

 

 

 

a legjobbaknak kiállítási lehetőség

 
OKJ szám: 52 342 01 0000 00 00
 

 

 

MARKETING- ÉS REKLÁMÜGYINTÉZŐ

 

 

 

1 évfolyamos középfokú szakképzés + ingyenes OKJ-s hostess képzés

 
Bővebben:
 
Kérdéseid várjuk: