Forgalomkorlátozás a Záhony Tisza közúti határhídon

Forgalomkorlátozás a Záhony Tisza közúti határhídon A Záhony Tisza közúti határhíd felújításra szorul, amit a Magyar Közút Zrt. és az Ukrán Közútkezelő közösen hajt végre. A szakemberek 2010. november 15-ig tervezik a munkálatok befejezését. A határforgalomban adddig megnövekvő várakozási időre kell számítani.

A híd terhelésének csökkentése érdekében a felújítás végéig a személyforgalmi sávokon 3,5 tonnás súlykorlátozás bevezetésére került sor, a buszforgalmat a teherforgalmi sávokra irányítják.

További tervezett forgalomkorlátozások:

Október 5-én 7-től kb. 19 óráig a teherforgalom ki- és beléptetése egy sávon, váltakozva történik, a személyforgalmat a szokott sávokon ellenőrzik.

Október 6-án 7 órától  7-én kb. 19 óráig a személyforgalom ki- és beléptetése a teherforgalmi sávokon, illetve a Magyarországra belépő  személyforgalmi sávon történik.

2010. november 15-ig egy további kéthetes időtartamú javítás is szükséges lesz, melynek pontos ütemezéséről az egyeztetéseket követően a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A munkálatok befejezéséig a Záhony-Csap közúti határátkelőhelyen  a várakozási idők növekedésére kell számítani, ezért a hatóság a teherfuvarozók türelmét kéri, a személyforgalomban résztvevők számára pedig a többi átkelőhely igénybe vételét javasolja:

Beregsurány (0-24 óráig)
Tiszabecs (0-24 óráig)
Barabás (7-19 óráig)
Lónya (8-16 óráig)