Kislányokat fogdosott Nyíregyházán

rendőrségNyár óta több feljelentést tettek a rendőrségen, mert egy férfi obszcén szavak kíséretében kislányokat fogdosott Nyíregyházán. A tettes az utcán, illetve egy-egy esetben lakótelepi ház lépcsőházában és a liftben tapogatta 10-12 éves gyerekeket.

Fenyegetést nem alkalmazott, fizikai sérülést nem okozott, de áldozatait így is megrémítette. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság széleskörű nyomozásának eredményeként 2011. február 2-án fogták el a feltételezett elkövetőt. A 32 éves férfit öt rendbeli szemérem elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanújával őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett, a rendőröknek azt mondta, hogy amikor elkapja az érzés, nem tud magán uralkodni.

 

    Szemérem elleni erőszak

    Btk. 198. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel fajtalanságra, vagy ennek eltűrésére kényszerít, vagy másnak a védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát fajtalanságra használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.