Néptáncantológiára utazik a Nyírség Táncegyüttes

Páratlan sorozat: 1985 óta minden évben táncolt az előző év legjobb alkotásait és együtteseit bemutató válogatásban a Nyírség! Ezúttal a leánykar mutatja be Kácsor-Ignácz Gabriella és Kácsor István: BÖJT c. koreográfiáját a Budapesti Operettszínház színpadán február 26-án, szombaton délelőtt 10 órakor és délután 14 órakor!

Az előadások házigazda-műsorvezetője: Demarcsek György. A két előadás között a "Pesti Brodway-n" - a Nagymező utcában - a férfikar szórakoztatja a közönséget a Farsang farka rendezvény keretében.
 
Másnap, vasárnap az együttes legkisebb utánpótlás csoportja, a Vásárhelyi Művészeti Iskola Kismargaréta Tánccsoportja mutatkozik be ugyanott a Gyermektánc Antológián, ugyancsak Kácsor-Ignácz Gabriella és Kácsor István: Semmise játék c. alkotásával délelőtt 10.30-kor és délután 14.30-kor! A délutáni műsorban fellép a Vásárhelyi Művészeti Iskola Kállai Gyermek Néptánccsoportja is, akik Marinka-Nagy Katalin és Marinka Tibor: Bolhapiac c. művét mutatják be.
 
Ugyancsak vasárnap, délelőtt 11 órakor kezdődik a Thália Színházban az Ifjúsági Néptáncantológia, amelyen a Vásárhelyi Művészeti Iskola és a Művészeti Középiskola közös Figurás Táncegyüttese mutatkozhat be Szilágyiné Ujlaki Marianna és Szilágyi Zsolt: A zempléni hegyközben c. alkotásával. Az előadás házigazda-műsorvezetője: Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyüttes táncosa!