Bringa suliba jártak kerekes székkel

Bringa suliba jártak kerekes székkel. A Ridens iskolából kerekes székkel is jöttek a Víz Világnapi rendezvényre 2011. március 22-én. A program a vízről szólt, mely Földünk legnagyobb kincse, életünk alapja, de megfért itt a biovásár, ökolábnyom számítás, és a Zöld Kerék bringa suli is.

 A kerekes székkel érkező iskolások próbálták ki először a bringa suli ügyességi pályáját.

A biztonság kedvéért ők is kaptak kerékpáros sisakot, mert a pályán nagy lendülettel versenyeznek, néha még a kerék is csikorog.

 

A pályát úgy állítottuk össze, hogy megismerkedjenek a résztvevők a KRESZ táblákkal, valamint bóják között szlalomozással, kanyarodási feladatokkal próbára tegyük az ügyességüket is.

 

 

 

 

Bringa suliba jártak kerekes székkel.   Bringa suliba jártak kerekes székkel.

 

Bízunk benne, hogy aki itt ügyesen teljesíti a feladatokat, később a közúti közlekedésben is figyelmesebb, rutinosabb lesz. A kerekes székesek az ügyességi verseny után KRESZ totót is kitöltötték. Aztán már csak az eredményhirdetés a nyeremény pólók kiosztása volt hátra.  

 

Bringa suliba jártak kerekes székkel.   Bringa suliba jártak kerekes székkel.

 

Közben a bringások, gyermekek és felnőttek vették birtokukba az ügyességi pályát.

A sikeres teljesítők küllő prizmát kaptak, az otthoni kerékpárjukra.

A bringa suli legközelebb a Ridens Iskolában (Nyíregyháza, Széchenyi út 34-38.) próbálható ki, 2011. április 6-án, valamint április 10-én Homoktanyára gurulunk bringatúra keretében. A túrán bemutatkoznak a helyi, Apró Falva Hagyományőrző Egyesület tagjai népdal csokorral és kemencében sütött kakaós csigával és mákos bejglivel.

Bővebb információ: www.zoldkero.hu

 

Most már itt a tavasz, lehet edzeni a bringás programokra!

Hátszelet!

 

Kazai Béla programvezető

Zöld Kerék Alapítvány

 

További képek: https://picasaweb.google.com/kbfoto2011/Vizvilagnap0322#