Büntetőfeljelentés Nyíregyházán - Nyírinfó Nonprofit Kft.

Ismeretlen tettes ellen tett büntetőfeljelentést ma Nyíregyházán, hűtlen, hanyag kezelés, illetve csalás megalapozott gyanújával Piotrowski-Korvin Balázs, a Nyírinfó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az igazgató szerint a cég éveken keresztül úgy működött, mint egy „mini BKV”.

Piotrowski-Korvin Balázs 2010 decemberének elején vette át a Nyíregyháza Megyei Jogú Város százszázalékos tulajdonában lévő Nyírinfó Nonprofit Kft.-t. A cég korábbi gazdasági tevékenységének és az ehhez kapcsolódó szerződések vizsgálatának eredményeként, számos szabálytalanság került napvilágra. Az új vezetés olyan adatokra bukkant, amelyek egy bűncselekmény-sorozat gyanúját vetik fel.

A Nyírinfó Nonprofit Kft. új vezetője szerint, a cég korábban úgy működött, mint egy „mini BKV”. Évekre visszamenően, konkrét számokkal támasztható alá, hogy több tízmillió forintot emeltek ki a Nyírinfó Nonprofit Kft.-ből. Mindehhez az alapot különböző fiktív szerződések szolgáltatták. Ez hosszú éveken keresztül, folytatólagosan így zajlott, ami felvetheti a tulajdonos ellenőrzési felelősségét is. 

Többek között tipikus módszer volt az az eljárás, hogy egyazon munkára több cégnek is megbízást adtak, majd a munkadíjat mindegyiknek kifizették. Évente 2-3 ilyen és ehhez hasonló ügyet fedtek fel az átvilágítás során.

Mindezek miatt Piotrowski-Korvin Balázs ma, ismeretlen tettes ellen hűtlen, hanyag kezelés, illetve csalás megalapozott gyanújával feljelentést tett, a Nyíregyházi Városi Rendőrkapitányságon.