Kábítószer terjesztéssel gyanúsított család Nyíregyházán

NyíegyházaA Nyíregyházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának gondos felderítő munkáját követően a nyomozók a Jonatán akcióosztállyal közösen ütöttek rajta egy drogterjesztéssel gyanúsított család lakásán csütörtök este Nyíregyházán.
 

Bár a rendőrök néhány másodperc alatt behatoltak a házba, a gyanúsítottak a meglepetés ellenére még megpróbálták eltüntetni a nyomokat – a kábítószert a vécén akarták lehúzni. Az ingatlanon a rajtaütéskor a háziakon kívül két karon ülő kisgyermek, valamint több más személy, köztük valószínűleg vásárlók tartózkodtak. A nyomozók drogot találtak szinte minden helyiségben: a gyerekszobában, a hálóban, a vécében és a hűtőben is. A kutatásban Ropi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság welsh-terrier fajtájú kábítószer-kereső kutyája volt segítségükre.

A házkutatás végére bruttó 190 gramm marihuánát, 50 grammnyi extasy tablettát, valamint számos más, kábítószer nyomait tartalmazó, illetve annak porciózásához használatos eszközöket foglaltak le.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves házigazda és felesége 15 éves lányukkal közösen árulták a több fajta drogot. Az eljárás során tucatnyi fogyasztással gyanúsítható személyt is kihallgattak, akiknél kisebb mennyiségű kábítószert találtak. Már javában zajlott a helyszíni szemle, amikor a lakásba besétált egy bódultnak tűnő fiatalember. Bár tagadta, hogy ő is vásárolni jött volna, a gyorsteszt az ő szervezetében is kimutatta az illegális anyag jelenlétét.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a terjesztéssel gyanúsított szülőket őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. Szintén gyanúsított fiatalkorú lányuk, aki a jelenlegi adatok alapján nemcsak segédkezett az eladásban, de maga is használta a szert, valamint a többi fogyasztó szabadlábon védekezhetnek. A lefoglalt, az elsődleges becslések alapján mintegy 750.000 forint feketepiaci értékű anyagokat további szakértői vizsgálat alá vetik.

A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedést a törvény öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.