Szekér László emlékest a Bujtosiban

Története során először az Európa-ligában szereplő magyar női röplabda válogatott Nyíregyháza csapata ellen szerepel azon az emlékesten, amelyet a nemrég elhunyt röplabdaedző, Szekér László tiszteletére szervez a Bujtosi Szabadidő Csarnok 2011. május 13-án, pénteken 15 órától.

Elsőként az ülőröplabdások mérkőznek, a korábbi válogatott játékosok kiegészülve a Piremon csapatának tagjaival játszanak egymás ellen. A találkozót követi a magyar női röplabda válogatott felkészülési találkozója Nyíregyháza csapata ellen. Jókay Zoltán, a magyar női röplabda válogatott vezetőedzője elmondta, május 9-től edzőtáboroznak legjobbjaink Tatán, akik május 27-én Izraelben kezdik el a mérkőzés sorozatot az Európa-ligában.

Az izraelieken kívül Bulgária és Csehország lesz az ellenfél. A válogatott a következő játékosokkal érkezik a találkozóra: Meléndez-Pál Beatrix, Milovits Július, Filipovics Anita, Miklai Zsanett (korábban nyíregyházi játékos), Kovács Tímea, Sándor Renáta, Dégi Barbara, Józsa Zsuzsanna, Kiss Katalin, Liliom Rita, Kötél Dóra. Legjobbjaink a péntek délelőtti edzés után autóbusszal érkeznek Nyíregyházára, majd a meccs után visszautaznak a fővárosba.

Ellenfelük a korábban Extra Ligában szerepelt nyíregyházi játékosok, valamint az NRK és a Nyíregyházi Főiskola csapatában jelenleg is szereplők lesznek. Ezúttal két edző fog ülni a kispadon, hiszen Kőhalmi Richárd és Kolozsi János együtt fogja irányítani a csapatot. A két tréner kijelölte Nyíregyháza csapatát, amely a következő: Botos Fruzsina, Erdősné Balogh Erika, Erdős Zsófia, Czipták Nikoletta, Janetka Vivien, Merkószki Tünde, Petróczi Enikő, Roma Flóra, Savic Bernadett, Sipos Tímea, Sipos Zita, Szikszai Viktória, Szekér Barbara, Török Szimonetta. A névsorból kiderül, hogy Szekér Barbara, az elhunyt edző lánya, aki korábban röplabdázott, pályára lép. A játékvezetői páros ezúttal Éva Tibor és dr. Katona Ágnes lesz. A belépőjegy egységesen 1.000 forint lesz, a teljes bevételt a Buszacsa felajánlja Szekér László özvegyének, Böbének és lányának, Barbinak, amelyet az est fővédnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere fog átadni. Aki többet szeretne felajánlani, annyival több jegyet tud megvásárolni. A két találkozó után a barátok az emeleti tárgyalóteremben találkoznak, ahol egy különleges kiállítással, érmekkel, kupákkal, fotókkal találkoznak, valamennyi az elhunyt edzőhöz, Szekér Lászlóhoz kötődik.