I. Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházán

I. Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházán

Különleges rendezvénnyel bővül Nyíregyháza- Sóstó programjainak köre. Az I. Etno-Folk Fesztivál a modern népzene kedvelői mellett mindenkinek szól, aki kikacsolódásra vágyik.

A fesztivál forgatagban több mint 20 vásáros, kézműves portékáival találkozhatnak, a vendéglátósok pedig az igazi fesztiválhangulat felelősei.

Számos olyan fesztivált ismerünk, amely a nyári hétvégéken szórakoztatja az ország fiatalságát, de ezekkel szemben az I. Etno-folk sörfesztivál egy új élményt, és koncepciót kínál minden korosztálynak. Egy olyan fesztiválról beszélhetünk, amely a szokásos zenei fesztiválon túl látványos, kulturális programokat kínál a résztvevőknek. Tehát egy olyan könnyű - világzenei rendezvényről van szó ahol a könnyűzenei - és az ehhez kapcsolódó számos programok találkoznak.

 

I. Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházán A fesztivál hivatott a régió és a kistérség fiataljainak, illetve az országban élő hagyományőrzők zenei igényeit kielégíteni. Ezt úgy kívánjuk elérni, hogy a fiataloknak, vásárosoknak, bemutatósoknak különlegesség - etalon legyen a rendezvényen való megjelenés.

A rendezvény egy olyan űrt igyekszik kitölteni, ami az Észak-keleti régióban nagyon régóta tátong. A hazai sörök, sörfőzdék bemutatása mellett több híres külföldi sörüzem képviselteti magát, ami a hazai fesztivál piacon szintén kuriózumnak számít.

 

Különleges rendezvénnyel bővül Nyíregyháza- Sóstó programjainak köre. Az I. Etno-Folk Fesztivál a modern népzene kedvelői mellett mindenkinek szól, aki kikacsolódásra vágyik.

 

I. Etno-folk Sörfesztivál NyíregyházánA helyszín kiválasztásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a rendezvényt a lehető legszélesebb korosztálynak tartalmas kikapcsolódássá tehessük. A Nyíregyháza feletti Sóstó a vadasparkjával írta bele magát az emberek tudatába. Azonban Sóstón a természet kedvelői, a kis és nagyobb gyermekesek egyéb programokat is találhatnak. Kevesen tudják, hogy működik egy Skanzen, ahol a régi falusi életet mutatják be a látogatóknak, a pihenni vágyók gyógyfürdőben, a játékosabb kedvűek pedig kalandparkban tudják megtalálni maguknak a tartalmas kikapcsolódást.

 

I. Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházán

A Skanzenbe, Vadasparkba és a gyógyfürdőbe kedvezményesen beléphetnek a karszalaggal rendelkezők. A helyszín, ami a 4 helyszínt összeköti, a Sóstói Park Hotel 5 hektáros parkja.

Nappal a családosok, vásár iránt érdeklődők, míg este a bulizni vágyó örök fiatalok tartalmas szórakozását biztosítjuk.

Rendezvényünkön számos hazai előadó képviseletében teret kaphatnak olyan együttesek, akik etno-folk zenét modern formába öntve, „világzenét” játszanak.

 

A fesztivál gerincét ugyanis a kulturális értékek mellett a fiatalokhoz eljutó zenei stílus ötvözete képezi:

 

 

I. Etno-folk Sörfesztivál Nyíregyházánjúnius 30. csütörtök:
Kuttya, Wannabe Cowboys, Fabotó, Folkfusion Band, Bordó Sárkány Régizene Rend, Dj
Csati és a Fakultatív Dj Szakkör

július 1. péntek:
Paddy and The Rats, Open Stage & Dj White, Goulasch Exotica, Retronome, Kilincs, Dj
Csati és a Fakultatív Dj Szakkör / Táncház

július 2. szombat:
Folk Error, Napra, Balkán Fanatik, Gyújtópont, Dj Csati és a Fakultatív Dj Szakkör / Táncház

július 3. vasárnap:
Maszkura és a Tücsökraj, Szabó Balázs Band, Acoustic Gallery, Stage Door, Dj Csati és a
Fakultatív Dj Szakkör / Táncház
 

Szervezők: 

Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Önkormányzat
Történelmi Túra Utak a Vidékfejlesztésért egyesület
Corvida - Ker Kft

A rendezvény védnöke Szabolcs – Szatmár - Bereg megye elnöke, Seszták Oszkár.