Nagy Sándorok találkoztak…

Nagy SándorA kisvárdai születésű Nagy Sándor musical színész és Nagy Sándor műsorvezető úgy döntöttek, névről már ismerik egymást, bemutatkoznak hát személyesen is. 

- Találkoztatok már, ismeritek egymást?

A színész: „Látásból már ismerjük egymást, néhány alkalommal volt szerencsénk összefutni, de még soha nem ráztunk kezet.”

A műsorvezető:  „A sors iróniája, hogy ifjú koromban nekem is voltak színészi ambícióim, így egy rövid ideig a Madách Színházban statisztáltam. Mint most kiderült, Sándorral épp váltottuk egymást, mert Ő abban az évben jött Pestre, amikor én beláttam, a színészet nem a legtesthezállóbb szakma számomra és elhagytam a színházat… „ 

- Előfordult, hogy összetévesztettek Benneteket?

A színész: „Engem az utóbbi időben -amikor Sanyi elvállalta a Csillag Születik című műsor vezetését, - rengetegen hívtak fel gratulálni, hogy ilyen nagyszabású tévés produkciót fogok vezetni… Jókat derültünk a félreértésen, mire elmagyaráztam, hogy az a Nagy Sándor nem én vagyok, ha engem akarnak látni, a Madáchba kell jönniük.”

A műsorvezető:  „Engem persze nem hívott senki, hogy gratuláljon a legújabb bemutatómhoz!... Azért az emberek gyakran kérdezik, nem zavar e, hogy jó néhány Nagy Sándor névre keresztelt férfi él az országban. Gyerekként inkább volt gondom ezzel a témával, ma már tisztában vagyok vele, hogy az identitásom, az egyéniségem nem a nevemtől függ. Sanyival most azért vagyunk picit nehezebb helyzetben, mert mindketten a nyilvánosság előtt dolgozunk.”

A színész: „Én már vártam ezt a találkozást, kíváncsi voltam, kivel is tévesztenek össze név alapján. Persze láttam már Sanyit ezt megelőzően is a tévében, de most többet megtudhatok róla.”
 

 

Nagy Sándor

A műsorvezető:  „Úgy tudom, Sanyinak a legújabb bemutatója a Csoportterápia című darab volt, amit egyelőre nem volt alkalmam megnézni, de tervezem. Nyáron elég sok elfoglaltságom volt/van, voltam a Szentiváni Fesztivál műsorvezetője, forgatjuk az Álomépítőket stb, ha nyaralást nem is, színház látogatást biztos be tudok iktatni a programomba.

Komolyabb félreértés, vagy konfliktus még sosem származott a névrokonságunkból, így a névváltoztatás lehetősége sem merült még fel. A mi családunk felmenőinek férfi tagjait nem is tudom hány nemzedéken át Nagy Sándornak hívták. Azt hiszem, meg fogom törni az évszázados tradíciót és a fiamnak kifundálok egy olyan nevet, ami őrzi is a hagyományt, de nem hajaz a történelmi személyiség nevére.”

- Mi a véleményetek egymásról? Miben hasonlítotok és miben különböztök?

A színész: „Mindkettőnk munkája széles plénum előtt zajlik, ebben hasonlítunk. De annak dacára, hogy szinte minden nap színpadon állok, egy élő televíziós műsor vezetése azért egy külön szakma, nem tudom, hogyan állnám meg a helyem, de szívesen kipróbálnám.”

A műsorvezető:  „Én meg világosan látom, így Sanyi kvalitásaihoz képest meg még inkább, hogy nem törhetek színészi babérokra ebben az életben. Külső adottságainkban különbözünk, de szerintem hasonlítunk abban, hogy kitartóak vagyunk mindketten, bírjuk a kemény munkát és imádjuk a szakmánkat!”

 

Fotó:GloriArt