Munkáltatóját fenyegette bombával a telefonáló Nyíregyházán

rendőrségPéntekre virradó hajnali 2 óra előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság segélyhívó számán névtelenül jelentette be valaki, hogy a nyíregyházi ipari park egyik üzemében bomba van.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság azonnal kiürítette az említett gyárat– az éjszakai műszakban több száz embernek kellett megszakítani a munkát. A járőrök, valamint a rendőrség bombakutató szakemberei három speciálisan képzett kutyával kezdték meg az üzem épületeinek átvizsgálását.

A bombakutatással párhuzamosan a Nyíregyházi Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja a telefonáló kilétének megállapítására indított nyomozást. Az adatgyűjtés arra jutott, hogy a hívás a gyár területéről érkezett. Már a hajnali órákban előállították a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható fiatalembert, az üzem egyik dolgozóját. Az eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanújával folytatja. A 23 éves helyi lakos a kezdeti tagadás után a délelőtt folyamán a nyomozók keresztkérdéseire végül megtört és beismerő vallomást tett. Cselekedetét azzal indokolta, hogy magánéleti problémái miatt a reggel hatig tartó műszak lejárta előtt haza akart menni, ehelyett őrizetbe vették, így a rendőrségi fogdába került.

A biztonság kedvéért, az előírásoknak megfelelően a rendőrök a gyár teljes területét átkutatták. A csaknem tíz órán át tartó keresés során nem találtak robbanószerkezetet.

A közveszéllyel fenyegetés vétségét a Btk. két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.